Wat staat er op tafel? – Week 53

Eetoverzicht week 53

Deze laatste week van het jaar heb ik geen nieuwe blogs geschreven, want het was weer erg druk. Er waren de feestdagen en ik moest nog wat laatste artikelen van mijn oude blog overzetten naar dit blog. De laatste artikelen doe ik vandaag, zodat mijn voornemen om alles in 2017 overgezet te hebben toch nog gehaald wordt haha. Vanaf komende week komen er natuurlijk wel weer nieuwe blogs bij. Ik zal volgende week ook wat meer vertellen over mijn blogplannen voor 2018. Maar nu eerst het laatste weekoverzicht van 2017.

Zaterdag

Bij het kerstweekend hoort voor veel mensen gourmetten. Wij wilden dus in dit weekend ook een vegetarische gourmet doen met allerlei vegavlees. Alleen hebben we geen gourmetstel. We hebben wel een Tefal-grill dus we hebben het ‘vlees’ daarop gebakken. Het idee was om de vegetarische gourmetschotel van de Albert Heijn uit te proberen, maar omdat die toen wij wilden bestellen al de hele week vol zat met bestellingen en afhalen voor de kerstperiode, hebben we gekozen voor de Jumbo. Geen gourmetschotel, maar wel Vegabraadworstjes van Jumbo eigen merk en de minimix met burgers en ballen van het merk Boon. Natuurlijk hadden we er stokbrood bij de de vegan kruidencréme van Jumbo (lijkt echt heel veel op echte kruidenboter). Verder hadden we er sla bij en verschillende sausjes, waaronder mijn eigen sriracha-mayonaise (lekker pittig!).

Vegetarisch gourmetten

Zondag – Kerstavond

Voor de Kerst maakten wij op zondag sushi. We hebben verschillende soorten sushirolls gemaakt. Met zalm, tonijnsalade, wortel en komkommer; en surimi. We hadden op het einde nog een beetje rijst over. Dus hiermee hebben we een onigiri gemaakt. Dit is een soort rijst driehoek met een vulling en zeewier eromheen. Voor de vulling hebben we tonijnsalade gebruikt. Om de mooie driehoekvorm te krijgen, kwam de onigiri-vorm die we tijdens onze vakantie in Japan hadden gekocht nu goed van pas. Echt een handig ding. Op Kerstavond hebben we alvast een deel van de sushi gegeten.

Sushi op kerstavond

Maandag – 1e Kerstdag

Op de Eerste Kerstdag aten we dus… nog meer sushi! Weer erg lekker natuurlijk.

Sushi met kerst

Dinsdag – 2e Kerstdag

Op de Tweede Kerstdag maakte ik noedelpannenkoeken met groente in zoet-zure saus. De noedelpannenkoeken zijn gemaakt van ei, dus eigenlijk is het meer een noedelomelet. Maar het was wel echt heel lekker.

Noedelpannenkoek zoet-zure-groente

Woensdag

Ons favoriete gerecht stond weer op het menu: Ramen. Deze keer met peultjes en broccoli, want die had ik nog over van het gerecht van de dag ervoor. Ik gebruik voor de ramen meestal de noedels van het merk Hakubaku, maar omdat ze die bij Jumbo niet hebben, heb ik deze keer de ramen noedels van Go-tan genomen. Maar die zijn toch echt minder lekker helaas.

Ramen

Donderdag

De zeegroenten burgers van Olijkcke stonden al een tijdje op mijn lijstje om een keer te proberen. Afgelopen donderdag hebben we ze eindelijk een keer uitgeprobeerd We hadden de zee-groente burgers met linzen, champignons en ui met frietjes erbij. De burgers vielen helaas erg tegen. Ze waren niet heel lekker en dus ook niet voor herhaling vatbaar.

Zeegroente burger met friet

Vrijdag

Op vrijdagavond aten we fusili met Italiaanse wokgroente, tomatensaus en balletjes van De Vegetarische Slager. Dit was verrassend lekker.

Pasta met vegaballen

Weekoverzichten – Nieuwe stijl

Vanaf volgende week worden de weekoverzichten een beetje anders. In plaats van per dag te beschrijven wat we gegeten hebben, ga ik het anders insteken. Ik behandel per week eventuele nieuwe recepten, dingen die ik heb ontdekt/geleerd rondom vegetarisch eten en interessante producten of plekken om uit eten te gaan. Ik denk dat het zo wat interessanter wordt in plaats van een platte opsomming.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie