Keukenneusje’s eetoverzicht – #43 – 2022

Ramen met zoete aardappel - week 43 -2022

We begonnen deze eetweek op zaterdagavond met ramen. Ik had wel weer een keertje zin in de Japanse noedelsoep. Voor erdoor koos ik deze keer sugar snaps, geroosterde plakken zoete aardappel en gemarineerde tempeh. Erg lekker.

Pannenkoeken en curry

Pannenkoeken - week 43 - 2022

Op zondagavond maakte ik vegan pannenkoeken, met gebakken appeltjes en rozijnen als vulling.

Linzencurry - week 43 - 2022

We aten maandagavond een curry met linzen, kikkererwten, spinazie en lekker veel koriander :-). Voor erbij maakte ik Libanees platbrood.

Veel frietjes

Loaded fries - week 43 - 2022

De dagen daarna waren wat minder gezond qua avondeten. Op dinsdagavond maakte ik loaded fries met vegan shoarma van tempeh, rode ui, zwarte bonen, avocado en een sausje met vegan mayonaise, knoflook en basilicum.

En woensdagavond aten we weer frietjes. Dat was vooral luiheid, want ik had die avond niet zo’n zin om te koken en dus besloten we frietjes te halen bij de friettent in het dorp.

Mapo tofu en pokébowl

Mapo tofu met spinazie - week 43 - 2022

Ik stond op donderdagavond wel weer zelf in de keuken. Ik maakte een variant op mapo tofu met vegan gehakt en spinazie erdoor.

Pokebowl - week 43 - 2022

Omdat Jordan vrijdag wat later thuis zou zijn, besloot ik pokébowl te maken. De sushirijst kun je namelijk al makkelijk van tevoren maken en de rest van de ingrediënten hoefde ik alleen maar even te snijden zodra hij thuis was. Het werd een pokébowl met mango, edamameboontjes, komkommer, geraspte wortel, zeewier (wakame) en avocado. Een lekker en gezond begin van het weekend.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.