Snelle vegetarische ramen

Vegetarische ramen met rode miso en spinazie

Ramen is superpopulair, zeker bij ons thuis. Sinds we in 2016 in Japan zijn geweest, eten we dit gerecht elke maand wel een paar keer. Ik maak wel mijn eigen snelle variant, dus het is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met echte Japanse ramen. Maar het is echt een lekkere noedelsoep en ideaal voor doordeweeks. De ingrediënten die ik gebruik wisselen soms een beetje, maar in basis komt het wel altijd neer op dit recept.

Ingrediënten voor vegetarische ramen

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 lente uitje
  • 100 gram shiitakes
  • 1 paksoi, 2 stuks shanghai paksoi of 300 gram spinazie
  • 180 gram noodles. Ik gebruik ramen noodles van de toko, maar de Hak­u­bak­u Or­ga­nic ra­men nood­les uit de supermarkt zijn ook erg geschikt.
  • 2 eieren
  • 1 vel nori
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels witte miso of rode mis (te koop bij de toko). Rode miso geeft een diepere smaak en witte miso juiste een wat lichtere.

Ramen-3-2018
Vegetarische ramen maken – Bereiding

Snijd het lente uitje in ringen en zet apart voor straks. Vervolgens snijd je de shiitakes en paksoi in stukken (als je spinazie gebruikt, hoef je die niet te snijden). En knip de nori in repen van 2 cm breed en ongeveer 8 cm lang.

Kook ondertussen de eitjes 3 tot 5 minuutjes, afhankelijk van hoe zacht je de dooier wilt hebben. Als de eieren klaar zijn, laat je ze goed schrikken onder koude kraan. Dit is erg belangrijk om ze goed te kunnen pellen, zeker als ze nog een beetje zacht zijn.

Verhit een klein beetje olie in een wok en bak hierin de shiitakes, paksoi of spinazie ongeveer 5 minuten.

Breng één pan met 800 ml water aan de kook. Meng ondertussen 3 eetlepels sesamolie met twee theelepels sesamzaadjes. Als het water kookt, draai je het vuur laag en meng je de sesamolie en zaadjes door het water. Laat het nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken.

Ondertussen pel je de eitjes en breng je een andere pan met ruim water aan de kook waarin je de noodles 4 minuten kookt. Giet de noodles af en houd in de vergiet even onder koud stromend water.

Verdeel de noodles over 2 kommen. Schep hier de shiitakes en paksoi of spinazie bij.

Haal de pan met water en het sesamolie mengsel van het vuur en meng de witte miso met een kleine garde erdoorheen. Zorg dat de miso goed opgelost is.

Schep de miso soep vervolgens over de noodles en groente in de kommen.

Maak de ramen af door er de gesneden lente uitjes eroverheen te strooien, de reepjes nori aan de zijkant van de kom in de soep te steken en per kom het eitje erin te leggen.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie