Snelle vegan ramen (vernieuwd recept)

Ramen is super populair, zeker bij ons thuis. Sinds we in 2016 in Japan zijn geweest, eten we dit gerecht elke jaar wel een paar keer. Ik maak wel mijn eigen snelle variant, dus het is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met echte Japanse ramen. Maar het is echt een lekkere noedelsoep en ideaal voor doordeweeks. De ingrediënten die ik gebruik voor deze vegan ramen wisselen soms een beetje, maar in basis komt het wel altijd neer op dit recept.

Ingrediënten voor vegan ramen

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 180 gram noodles. Ik gebruik ramen noodles van de toko, maar de Hak­u­bak­u Or­ga­nic ra­men nood­les uit de supermarkt zijn ook erg geschikt.

Voor door de ramen:

  • 100 gram shiitakes of kastanjechampignons
  • 1 paksoi, 2 stuks shanghai paksoi of 300 gram spinazie
  • 250 gram stevige tofu
  • 1theelepel maïzena
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel zoete ketjap

Voor de soep:

Ik wissel een beetje af tussen twee varianten.

Voor misoramen heb je nodig:

  • 1 eetlepel witte miso (te koop bij de toko)
  • 2 -3 theelepels tahin
  • 1 theelepel chilipoeder (als je van pittig houdt)
  • 700 ml water

Voor sojasausramen heb je nodig:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel witte miso
  • 700 ml water
Ramen - week 22 - 2022


Vegan ramen maken – Bereiding

Als eerste gaan we alle groenten snijden. Snijd de shiitakes en paksoi in stukken (als je spinazie gebruikt, hoef je die niet te snijden).

Laat vervolgens de tofu uitlekken. Snijd deze in blokjes en meng het in een kom met de maïzena, kurkuma en ketjap. Verhit wat olie in een koekenpan en bak daarin de tofu krokant.

Verhit ook een klein beetje olie in een wok en bak hierin de shiitakes, paksoi of spinazie ongeveer 5 minuten.

Breng vervolgens een pan met 700 ml water aan de kook.

Voor de misoramen:

Als het water kookt, draai je het vuur laag en meng je de tahin en chilipoeder door het water. Laat het nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken.

Haal de pan met water en het sesamolie mengsel van het vuur en meng de witte miso met een kleine garde erdoorheen. Zorg dat de miso goed opgelost is.

Voor de sojasausramen:

Als het water kookt, draai je het vuur laag en meng je sojasaus en sesamolie door het water. Laat het nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken.

Haal de pan met water en het sesamolie mengsel van het vuur en meng de witte miso met een kleine garde erdoorheen. Zorg dat de miso goed opgelost is.

Ondertussen breng je een andere pan met ruim water aan de kook waarin je de noodles 3 minuten kookt. Giet de noodles af en houd in de vergiet even onder koud stromend water.

Kom ramen opmaken en serveren

Verdeel de noodles over 2 kommen. Schep hier de shiitakes en paksoi of spinazie bij.

Schep de soep vervolgens over de noodles en groente in de kommen.

Verdeel tot slot nog wat blokjes van de tofu over de kommen. Ik geef de rest van de tofu altijd los erbij, zodat het niet te zompig wordt als het lang in de soep ligt. Je kunt dan gewoon later zelf nog extra blokjes in soep soppen.

Tip! Je kunt de ramen zelf nog afmaken met toppings, zoals lente ui ringetjes of reepjes nori.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.