Keukenneusje’s eetoverzicht – #33 – 2022

Vegan tapas - Gusto 040 - Eindhoven

We begonnen deze eetweek weer met een etentje. We gingen op zaterdagavond met vrienden uit eten bij Gusto040 in Eindhoven. Na een aperitief van watermeloen, aardbei en munt, hadden we verschillende vegan tapas als voorgerecht. We hadden vegan bitterballen met spinazie en feta, padron pepers, en gegrilde groente met citroenmayonaise.

Als hoofdgerecht hadden we vegan kaasfondue. Echt heel lekker! En als toetje en vegan chocolademousse. Kortom: het was weer smullen.

Vegan kaasfondue - Gusto 040 - Eindhoven

Shoarmawraps en saag ‘paneer’

Het gerecht van zondagavond ziet er, vergeleken met de dag ervoor, veel minder interessant uit. Ik had het een beetje bij elkaar geïmproviseerd. We aten wraps met shoarma van tempeh, ijsbergsla, kidneybonen en gele paprika. En natuurlijk met vegan knoflooksaus erover. Het zag er dan misschien niet zo mooi uit, maar het was wel erg lekker.

Shoarma wraps - week 33 - 2022

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik dol op curry’s. Dus het avondeten van maandagavond was een feestje. Ik maakte vegan saag paneer, een curry met spinazie en tofu in plaats van paneer kaas. Erg lekker.

Vegan saag paneer met spinazie en tofu - week 33 - 2022

Hitteproof bbq en frietjes

Ik had dinsdag zin in barbecue, maar het was echt te warm, om buiten te gaan zitten en barbecue aan te zetten. Dus maakte ik een ‘hitteproof barbecue gerecht’ door vegan worstjes te baken op de elektrische grill. Die aten we op een broodje met rucola. Voor erbij maakte ik nog een lekkere pastasalade.

Pastasalade met broodjes vegan worst

Op woensdag ging ik naar kantoor in Eindhoven en op de terugweg haalde ik frietjes.

Pokébowl en burgers met salade

We aten donderdagavond bij de ouders van Jordan en we kregen daar een heerlijke pokebowl met verschillende groentes, mango en vegan nuggets. En het toetje was ook heel lekker, met mangosorbet, Oreo en verschillende soorten fruit.

Pokebowl - week 33 - 2022
Dessert - week 33 - 2022

Op vrijdagavond hadden we ook een typisch zomeravond gerecht. Ik maakte broodjes vegaburger met gebakken ui, augurk en curry. Lekker oldskool ;-). Voor erbij maakte ik een salade met een kruidige, groene dressing van koriander, munt, sojayoghurt en vegan mayonaise. Een lekkere, frisse afsluiter van deze eetweek.

Broodje vegan hamburger en salade - week 33  - 2022

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.