Mijn recept voor vegetarische nasi goreng

Vegetarische nasi goreng

Wij kennen nasi goreng vooral als een gerecht dat je bestelt bij de Chinees. Maar bijna elk land in het Oosten van Azië kent wel zijn eigen variant hierop. Er is zelf een Surinaamse versie van Nasi goreng. In veel landen wordt dit gerecht ook gegeten als ontbijt. Hiervoor wordt de gekookte rijst van de vorige dag gebakken met allerlei restjes van vlees en groente. In deze blogpost vertel ik je mijn recept voor Indonesische Nasi goreng.

Ingrediënten vegetarische Nasi Goreng

Voor 2 personen

  • 200 gram rijst (liefst de vorige dag al gekookt)
  • Een bos lente-uitjes (in ringen gesneden)
  • 2 eieren
  • Olie om te wokken
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 rode peper (fijngesneden, zonder pitjes)
  • 2 centimeter verse gember (fijngesneden)
Vegetarische nasi goreng

Zelf  vegetarische nasi goreng maken – bereiding

Als je de rijst nog niet gekookt hebt, doe dit dan eerst. Liefst wel ruim van te voren want de rijst moet goed afkoelen. Tip! Probeer de rijst met zo weinig mogelijk water te koken.

Verhit de olie in de wok en bak hierin de knoflook, rode peper, gember en sojasaus.

Bak tot slot de lente-uitjes mee. Het lekkerste is als ze nog een beetje knapperig zijn, dus bak ze niet te lang mee.

Voeg nu in kleine porties steeds een beetje van de rijst toe en schep alles steeds goed om.

Bak ondertussen in een koekenpan met de eieren twee spiegeleieren.

Garneer de nasi voor het opdienen met een gebakken spiegelei.

Naar smaak kun je nog ketjap, sambal, atjar of gebakken uitjes toevoegen.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie