Mijn recept voor nasi goreng (inclusief vega-variant)

Nasi goreng

Wij kennen nasi goreng vooral als een gerecht dat je bestelt bij de Chinees. Maar bijna elk land in het Oosten van Azië kent wel zijn eigen variant hierop. Er is zelf een Surinaamse versie van Nasi goreng. In veel landen wordt dit gerecht ook gegeten als ontbijt. Hiervoor wordt de gekookte rijst van de vorige dag gebakken met allerlei restjes van vlees en groente. In deze blogpost vertel ik je mijn recept voor Indonesische Nasi goreng.

Ingrediënten Nasi Goreng

Voor 4 personen

500 gram rijst (liefst de vorige dag al gekookt)
400 gram vlees (ik gebruik nu spekjes en hamblokjes, maar je kunt ook kip gebruiken of garnalen). Voor de vega-variant vind ik de Biologische tofureepjes pikant van Albert Heijn het lekkerste.
2 eieren
Olie om te wokken
300 gram groente naar keuze (in elk geval kool en prei)
2 fijngesneden uien
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 theelepel trassi
1 rode peper (fijngesneden, zonder pitjes)
Ketjap en zout naar smaak

Zelf nasi goreng maken – bereiding

Als je de rijst nog niet gekookt hebt, doe dit dan eerst. Liefst wel ruim van te voren want de rijst moet goed afkoelen. Tip! Probeer de rijst met zo weinig mogelijk water te koken.

Zelf nasi goreng maken

Klop de 2 eieren en bak hiervan een omelet. Snijd deze in dunne reepjes en zet apart om straks aan de nasi toe te voegen.

Verhit de olie in de wok en bak hierin de ui, knoflook, rode peper en de trassi.

Voeg hier het vlees / de tofureepjes aan toe en bak alles nog een keer goed door.

Bak daarna de groente mee. Het lekkerste is als de groente nog knapperig zijn, dus bak ze niet te lang mee.

Voeg nu in kleine porties steeds een beetje van de rijst toe en schep alles steeds goed om.

Garneer de nasi voor het opdienen met de reepjes omelet.

Naar smaak kun je nog ketjap, sambal, atjar of gebakken uitjes toevoegen.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie