Mijn recept voor vegan nasi goreng

Vegan nasi met tofu

Wij kennen nasi goreng vooral als een gerecht dat je bestelt bij de Chinees. Maar bijna elk land in het Oosten van Azië kent wel zijn eigen variant hierop. Er is zelf een Surinaamse versie van Nasi goreng. In veel landen wordt dit gerecht ook gegeten als ontbijt. Hiervoor wordt de gekookte rijst van de vorige dag gebakken met allerlei restjes van vlees en groente. In mijn recept voor vegan nasi goreng zit natuurlijk geen vlees. In plaats daarvan gebruik ik tofu.

Ingrediënten vegan Nasi Goreng

Voor 2 personen

  • 200 gram rijst
  • Olie om te wokken
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 centimeter verse gember (fijngesneden)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels nasi kruiden (die koop ik bij Amazing Oriental)
  • 250 gram tofu
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel zoete ketjap

Tip! Je kunt naast ze basis ingrediënten natuurlijk zelf ook nog allerlei groentes door de nasi verwerken. Ik doe er bijvoorbeeld wel eens spitskool of wortel door.

Vegan nasi

Zelf  vegan nasi goreng maken – bereiding

Als je de rijst nog niet gekookt hebt, doe dit dan eerst. Liefst wel ruim van te voren want de rijst moet goed afkoelen.

Tip! Probeer de rijst met zo weinig mogelijk water te koken. Ik kook de rijst altijd in een rijstkoker en daarbij zorg ik dat de rijst net onder water staat. Zo krijg je een mooie droge rijst, wat het lekkerst is voor in je nasi.

Ondertussen laat je tofu uitlekken en snij je deze blokjes. Meng de tofu met de maïzena, kurkuma en zoete ketjap en laat dit ongeveer 10 minuten marineren.

Bak de tofu blokjes daarna in een koekenpan met wat olie tot ze een mooi korstje krijgen. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Verhit ondertussen in een wok wat olie en fruit hierin de knoflook, gember met een theelepel van de nasikruiden.

Als je nog groentes hebt die je wilt meebakken kun je die nu toevoegen met de rest van de nasikruiden en de kerriepoeder.

Voeg nu in kleine porties steeds een beetje van de rijst toe en schep alles steeds goed om. Meng er ook nog de rest van de nasikruiden en kerriepoeder doorheen, als je dat nog niet hebt gedaan.

Meng de tofublokjes als laatste door de nasi.

Naar smaak kun je nog satésaus, sambal, atjar of gebakken uitjes erbij serveren

Eet smakelijk!

Eén antwoord op “Mijn recept voor vegan nasi goreng”

  1. Oh lekker, ga ik opslaan en gauw eens maken! Pas ook super recept voor vegan foe Yong hai ontdekt! Zoooo fijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.