Vegan pannenkoeken maken

Vegan pannenkoeken

We hebben besloten dit jaar in elk geval thuis zoveel mogelijk volledig vegan te eten. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee, zo had ik er bijvoorbeeld nooit bij stilgestaan dat de pannenkoeken die ik maakte niet vegan zijn. Er zit namelijk altijd ei door het beslag. Omdat ik het beslag altijd met sojamelk maak, was het wel al lactosevrij. Dus toen ben ik gaan zoeken naar manieren om vegan pannenkoeken te maken. Uiteindelijk heb ik besloten ze te maken met amandelmelk en arachideolie. En de pannenkoeken waren echt heel lekker. Dus ik deel graag het beslag met jullie, zodat je zelf ook heel simpel vegan pannenkoeken kunt maken.

Ingrediënten

Voor 6 pannenkoeken heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 400 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)

Vegan pannenkoeken maken – Bereiding

Net zoals bij een gewoon pannenkoekenbeslag is het beslag voor deze vegan pannenkoeken heel eenvoudig te maken. Doe de bloem in een kom en meng met het bakpoeder. Meng er daarna de vanillesuiker doorheen. Doe nu de helft van de amandelmelk erbij en roer goed met een garde, zodat je geen klontjes krijgt. Meng daarna één voor één de eetlepels arachideolie erdoor en tot slot meng je nog de rest van de amandelmelk erdoor.

Laat het beslag even staan voor je gaat bakken. Ik gebruik deze tijd altijd om even de appels en peren in blokjes te snijden. Die bak ik altijd erbij als ik pannenkoeken maak, omdat het gewoon heel lekker is als topping voor je pannenkoeken.

Vegan pannenkoeken

De vegan pannenkoeken bakken wijst eigenlijk ook zichzelf. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en als deze heet genoeg is, giet je er een lepel beslag in en zorg je dat je het beslag mooi verdeelt over de bodem van de pan. Halverwege keer je de pannenkoeken een keer om. Dit herhaal je zo voor elke pannenkoeken. Ik houd de pannenkoeken ondertussen warm in een voorverwamde oven op 80 graden.

Tip! Ik gebruik bij het bakken van pannenkoeken altijd een speciale pannenkoekenpan van Tefal. Deze heeft een goede antiaanbaklaag waardoor je geen boter of olie nodig hebt bij het bakken. De pannenkoeken worden dan wel iets minder bruin, maar ze zijn net zo lekker en net iets minder vet.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie