Keukenneusje’s eetoverzicht – Januari 2023

Redefine meat steak Calypso Eindhoven

Zoals, ik de vorige maand al aangaf, dacht ik eraan om in plaats van weekoverzichten voortaan maandelijkse eetoverzichten op dit blog te plaatsen. Dit voorkomt al te veel herhaling in de gerechten die voorbij komen en zo beperk ik me tot de echte hoogtepunten of bijzonderheden van de maand. Nu is het dus tijd voor het maandoverzicht van afgelopen januari.

Redefine meat steak

Eén van de hoogtepunten is de de 3D-geprinte steak van Redefine Meat. Deze kwam in december al voorbij in de kerstdinerbox die we kochten bij Calypso in Eindhoven. In januari stond deze steak nog een maandje op het menu van dit restaurant als één van de maand specials. We zijn ‘m dus nog een keer gaan eten met vrienden. Het blijft toch een bijzondere ervaring dat ze zo goed een steak van ‘echt vlees’ hebben kunnen benaderen.

Redefine Meat Steak 2023

Inmiddels heeft Calypso trouwens besloten om de Redefine Meat Steak permanent op het menu te zetten. Dus je kunt ‘m gewoon gaan proberen daar. Echt een aanrader!

Nog een etentje

Nog een bijzonder etentje in januari was het nieuwjaarsdiner van Jordan zijn werk. We kregen bij Restaurant 1910 een menu met meerdere gangen. Speciaal voor de veganisten en vegetariërs in het gezelschap, hebben ze gerechten heel mooi aangepast. Het zag er allemaal heel mooi uit en was natuurlijk ook erg lekker.

‘Gewone maaltijden’

Als ik kijk naar de foto’s van het normale avondeten in de maand januari, valt vooral op dat ik maar weinig foto’s heb gemaakt. Ik ben best vaak vergeten om foto’s te maken van het eten. Een paar bijzonderheden die ik wel heb gefotografeerd zijn: gesmoorde spitskool in een lekker Aziatisch sausje.

Verder heb ik deze maand de weekmenu’s vooral samengesteld met groentes die in de aanbieding waren bij AH en/of in het seizoen waren. Vervolgens heb ik de gerechten daarmee een beetje gaandeweg de week bedacht / geïmproviseerd. Zoals deze ovenschotel van wortel, zoete aardappel en pastinaak met daarbij vegan köfte van Greenforce en guacemole.

Dit beknopte overzicht, geeft een goed beeld van hoe de maand januari voor mij eruit zag qua avondeten. Het recept voor de gesmoorde spitskool zal binnenkort nog op dit blog komen.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.