Gesmoorde spitskool in een Aziatische saus

Gesmoorde spitskool

De komende tijd wil ik op Keukenneusje.nl extra aandacht besteden aan groentes. Dit doe ik door verschillende recepten te plaatsen waarmee je op een lekkere, bijzondere manier je groentes kunt bereiden. Natuurlijk staan er al verschillende groenterecepten op dit blog, maar dan weten jullie waar je komende tijd meer van kunt verwachten. We beginnen vandaag met gesmoorde spitskool in een Aziatisch sausje. Deze viel ook bij Jordan erg in de smaak en het is heel gemakkelijk te maken.

Ingrediënten voor gesmoorde spitskool

Met deze hoeveelheden maakte ik voor 2 personen deze spitskool (4 stukken). Ik maakte er nog nasi bij om het hoofgerecht compleet te maken.

  • 1 spitskool
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel mirin of rijstazijn
  • 1 theelepel witte miso
  • 20 ml water
  • Wat plantaardige olie om in te bakken

Gesmoorde spitskool in Aziatische saus – Bereiding

Snijd de achterkant van de spitskool af en snijd de kool vervolgens in 4 parten.

Verwarm in een hapjespan of een diepe koekenpan wat plantaardige olie. Bak hierin de parten spitskool (regelmatig keren) tot ze bruin beginnen te worden.

Meng de overige ingrediënten door elkaar. Giet dit sausje in de pan bij de spitskool. Doe de deksel op de pan en laat dit 15 tot 20 minuten pruttelen, tot de kool lekker zacht is geworden en de saus grotendeel is opgenomen. Tussendoor draai je de stukken spitskool af en toe om, zodat allebei de zijkanten van de parten goed de saus kunnen opnemen.

Serveer de parten met wat lekkere wokgroenten, rijst of een nasi.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.