Sticky bloemkool met gember en knoflook

Sticky bloemkool met gember en knoflook

Als je regelmatig op dit blog komt, is je misschien wel opgevallen dat ik een lichte voorkeur heb voor gerechten en ingrediënten uit de Oost-Aziatische keukens. Deze sticky bloemkool met gember en knoflook uit de oven is hier ook een goed voorbeeld van. Bovendien heb je er niet heel veel ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten voor sticky bloemkool met gember en knoflook

Ik maakte hiervan een hoofdgerecht voor 2 personen, met rijstnoedels, prei en gebakken uitjes erbij.

  • 1 kleine bloemkool
  • 50 gram maïzena
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel cayennepeper
Sticky bloemkool met gember en knoflook

Sticky bloemkool met gember en knoflook maken – Bereiding

Verwijder de stam van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine roosjes.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Doe de maïzena in de kom, voeg de bloemkoolroosjes toe en meng dit door elkaar.

Vet een ovenschaal in met wat plantaardige olie. Schep met een lepel de roosjes bloemkool uit de maïzena en doe deze in de ovenschaal. De rest van de maïzena gebruik je straks om nog in de saus.

Bak de bloemkoolroosjes 12 minuten in de oven.

Ondertussen maak je de sticky saus door knoflookteentjes uit te persen en dit te mengen met de maïzena, gembersiroop, cayennepeper en sojasaus.

Haal, na de 12 minuten, de bloemkoolroosjes uit de oven. Schenk de saus eroverheen en schep het om, zodat de roosjes aan allen kanten bedekt zijn door de saus. Bak dit opnieuw 12 tot 15 minuten in de oven, tot de bloemkoolroosjes zacht genoeg zijn.

Serveer de bloemkool, met rijst of noedels en bijvoorbeeld wat kruiden, gebakken uitjes en/of gehakte nootjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.