Keukenneusje’s eetoverzicht – Februari 2023

Maandoverzicht februari 2023

De afgelopen was qua eetgebeurtenis eigenlijk niet zo heel spectaculair. We zijn weinig uit eten geweest. Wel heb ik dus heel veel zelf thuis gekookt en dus had ik ook weer mooi tijd om wat gerechten voor dit blog te maken.

Recepten voor Keukenneusje

Zo maakte ik aan het begin van de maand deze sticky bloemkool met knoflook en gember.

Sticky bloemkool met gember en knoflook

En deze kapucijnerschotel kwam ook weer eens voorbij. Ik heb die laatste wel vaker gemaakt, maar het recept ontbrak nog op dit blog.

Vegan kapucijnerschotel

Nieuwe vegan visvarianten van Albert Heijn

Verder probeerden we in februari twee nieuwe vegan visvarianten van Albert Heijn uit. We hadden de vegan visfilet (op de foto) en de vegan calamares, of te wel inktvisringen. Van die laatste heb ik geen foto, maar ze waren ook echt niet lekker. Dus die gaan we zeker niet vaker eten. Veel te taai en gewoon geen lekkere smaak helaas.

Vegan visfilet Albert Heijn

De visfilet was wel ok. Hij smaakt echt vissig, wat sowieso al bijzonder is bij visvervangers. Maar ik vond de filets ook niet heel speciaal. Mijn favoriete vegan visvervanger blijven dus nog steeds de vegan vissticks van Iglo.

Vegan platbrood van By Soenil

Een nieuw vegan product waar ik dan juist wel heel erg blij van werd is, is het Surinaamse platbrood van By Soenil. Echt lekker luchtig en zacht. Heerlijk bij een curry.

Vegan platbrood By Soenil

Meer higlights

Een andere gerecht waar ik blij van werd bij het terugkijken van de foto’s is deze couscousschotel, met komkommer, koriander, rozijnen, vegan feta, olijven, hummus en vegan köfte van Greenforce. We hadden er ook nog pitabroodjes bij. Echt een feestje alles bij elkaar.

En van risotto word ik natuurlijk altijd blij. Deze keer had ik er naast kastanjechampignons ook nog wat geraspte courgette door.

Vegan Junkfood Bar

We zijn in februari maar één keer ‘uit eten’ geweest. We gingen naar de bioscoop en aten van te voren bij de Vegan Junkfood Bar. Het eten is natuurlijk erg lekker, maar ziet er ook heel leuk uit door alle vrolijke kleurtjes. Deze keer had ik een Blue Daddy Burger en Jordan ging voor de extra grote Sumo Smash burger.

Vegan Junkfood Bar - Februari 2023 - 1
Vegan Junkfood Bar februari 2023 2

Nog een fijn weekend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.