Vegan op wintersport – 2023

Vorige week waren we weer op wintersport in Ehrwald, Oostenrijk. En natuurlijk hebben we weer veel vegan lekkers gegeten. Of nou ja, natuurlijk. Als je kijkt naar het aanbod bij restaurants op de piste en in Ehrwald zelf is het vegan aanbod heel beperkt of zelfs niet aanwezig. Wij hebben dus erg geluk dat de kok van het hotel waar we altijd verblijven voor ons vegan gerechten maakt. En die zijn eigenlijk altijd ook nog eens heel erg lekker.

Dag 1 t/m 3

Ehrwald eten - dag 1 - 2023

Op de eerste dag stonden er schnitzels op het menu en voor ons waren er lupineschnitzels. Deze waren wel minder krokant dan gewone schnitzels, maar wel erg lekker. Verder hadden we gebakken champignons, en een vruchtenyoghurt met verse aardbeien als toetje.

Ehrwald - Dag 2 - 2023

Het avondmenu van de tweede dag zag er weer heel anders uit. Als voorgerecht hadden we een lekkere tabouleh met vegan feta en verschillende groentes. Het hoofdgerecht was bloemkool met vegan kaas en aardappelpartjes. Als toetje hadden we mochi’s met ijs erin.

Ehrwald - Dag 3 - 2023

De dagen erna stond er veel pasta op het menu. Op dag 3 hadden we wortel-gembersoep, spaghetti met vegan bolognese saus en een soort vanille-chocolade pudding.

Ruhetag

Ehrwald eten - Dag 4 -2022

Op de vierde dag van de vakantie was er Ruhetag in het hotel. Dat betekent dat er niet gekookt wordt. En dus kookten we zelf. We maakten volkoren macaroni met een jachtsaus met vegan gehakt, courgette, paprika en aubergine. Het resultaat was heel lekker.

Vegan in Garmisch, Duitsland

Vegan lekkers Garmisch - 2023

Op donderdag gingen we overdag naar Garmisch, een dorpje in Duitsland, niet ver van Ehrwald. We dronken hier koffie met wat lekkers. Ik had een vegan muffin en later op de dag nog een vegan ijsje.

Dag 5 t/m 7

Ehrwald eten - Dag 5 - 2023

Die avond in het hotel hadden we weer een uitgebreid 3-gangenmenu met glasnoedels en gebakken tofu als voorgerecht, tagliatelle met spinazie en rucolapesto als hoofdgerecht en als nagerecht een soort appelbeignets.

Ehrwald eten - Dag 6 - 2023

We hebben deze vakantie eigenlijk alleen de twee eerste dagen geskied, omdat het daarna te warm was en/of regende. Op de zesde dag van de vakantie zijn we nog wel naar de piste gegaan. We hebben een wandeling omhoog gemaakt op een wandelpad dat vlakbij de pistes ligt. 3 kilometer alleen maar berg op, was natuurlijk wel een flinke uitdaging. Dus de vegan pizza op de piste hadden we toen wel echt verdiend.

Verder aten we ‘s-avonds in het hotel broccolisoep, zoete aardappel met een groentesaus en mango crème met aardbeien.

Ehrwald eten - Dag 7 - 2023

Bij het laatste avondmaal in Oostenrijk hadden we ons favoriete toetje: Kaiserschmarrn. Verder kregen we als voorgerecht gebakken groente en als hoofdgerecht seitangeschnetzeltes met aardappelkroketjes. Het was weer erg lekker allemaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.