Keukenneusje’s eetoverzicht – December 2022

Zelfgemaakte vegan sushi

Sommigen van jullie is het waarschijnlijk al opgevallen dat er de afgelopen geen weekoverzicht op dit blog is verschenen. Dit komt vooral doordat ik het druk had met andere dingen. Daarbij heb ik ervoor gekozen om wel tijd te maken voor nieuwe recepten op dit blog en de weekoverzichten heb ik even achterwege gelaten. Daarom vandaag een uitgebreider overzicht, met wat hoogtepunten uit december.

Sowieso ben ik aan het overwegen om in 2023 niet meer elke week een overzicht te maken, maar dit meer te bundelen in bijvoorbeeld een overzicht per maand. Maar daar ben ik nog niet helemaal over uit.

Kerstige gerechten

Kerst Vegan kiphaasjes van Albert Heijn

December is natuurlijk de feestdagen maand en dat betekent dat er ook weer speciale gerechten voor de feestdagen in de winkels liggen. Ik besloot deze maand de vegan kiphaasjes in bladerdeeg van Albert Heijn uit te proberen. Die vielen stiekem toch een beetje tegen. Ik vond ze niet heel speciaal en denk ik dat ze zelf lekkerder had kunnen maken.

Zoete aardappel carpaccio met pestosaus

Eén van mijn favoriete voorgerechten met een ‘feestgevoel’ is vegan carpaccio van zoete aardappel. Die maakte ik deze maand ook weer een keer. Voor de dressing gebruikte ik de vegan pesto saus van Mister Kitchen’s.

Pasteitjes met jackfruit ragout

Verder horen bij de Kerstdagen natuurlijk ook pasteitjes. Ik besloot deze maand een nieuwe vegan ragout uit te proberen, namelijk vegan ragout van Jackfruit.

Japanse curry

Groente met Japanse curry

Het spruitjesseizoen is inmiddels ook weer aangebroken en dus aten we die ook weer een paar keer deze maand. Eén van mijn ontdekkingen is dat de spruitjes erg lekker zijn met Japanse currysaus. Ook sperziebonen zijn trouwens erg lekker met deze saus.

Vegan ramen

Een andere nieuwe ontdekking deze maand was dat je bij Amazon ramenpakketten uit Japan kunt kopen. En ik heb het dan niet over de instantramen, zoals je die ook uit de supermarkt kunt komen, maar gewoon pakketten met een goede kwaliteit noedels en bouillon. We hebben een pakket besteld met 4 verschillende soorten vegan ramen.

Japanse ramen pakket Amazon

We hebben deze maand al de variant met Yuzushio bouillon geprobeerd en die was erg lekker. Ik had er zelf nog paprika, sugar snaps en gebakken tofu aan toegevoegd.

Winterse groentes

Boerenkool en ongestampte hutspot

Verder kwamen er natuurlijk diverse herfst/wintergroentes voorbij op het menu. Zo maakte ik salades met boerenkool, een boerenkoolsoep en ongestampte hutspot.

Zelfgemaakte sushi

Zelfgemaakte vegan sushi

Tot slot luidden we gisteren het lange kerstweekend in met zelfgemaakte vegan sushi. We maakten diverse rollen. Eén met avocado en tofuzakjes, één met wortel en komkommer en één met vegan ’tonijn’salade van kikkererwten. Vooral die laatste was echt verrassend lekker.

Nog een fijne Kerst toegewenst en in januari laat ik hier weten of ik in 2023 overstap op maandelijkse overzichten of toch een wekelijks eetoverzicht blijf maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.