Wat staat er op tafel? – Week 52

Eetoverzicht week 52

Ook deze week hadden we het weer vrij druk in de avonden. Toch heb ik wel bijna elke avond gekookt. Alleen op zondag iets uitgebreider, maar verder waren het vooral gemakkelijke maaltijden en heb ik veel gebruik gemaakt van ingrediënten die we nog in de vriezer of de voorraadkast hadden.

Zaterdag

Ik heb sinds kort mijn rijbewijs en dus zijn we op zoek naar een auto voor mij voor erbij. Vorige week zaterdag hebben we dag doorgebracht met proefritjes maken en van dealer naar dealer rijden. Tussendoor hebben we nog frietjes gegeten bij cafetaria Zwerts in Eindhoven. Ik heb hier nog nooit frietjes gegeten, maar aangezien de friettent al jarenlang zoveel prijzen wint, moet je er natuurlijk wel een keer geweest zijn. De frietjes waren zeker erg lekker. En deze kan dus weer van mijn lijstje. Toen we ‘s-avonds thuis kwamen hoefde ik gelukkig niet heel lang in de keuken te staan. Ik heb chimichanga’s gemaakt. Dit is een gevulde Mexicaanse wrap die na het vullen en vouwen gebakken wordt in olie. Wij vonden het allebei erg lekker. En mijn vriend was sowieso al enthousiast over het idee van chimichanga’s door dit filmpje van Deadpool.

Chimichanga's

Zondag

De zondag hebben we gewoon thuis doorgebracht en dus was er ook tijd om uitgebreider te koken. Ik maakte een ‘groene’ mac and cheese schotel. Uiteraard zonder kaas. In plaats daarvan heb ik een pesto gebruikt zonder kaas en edelgistvlokken. De mac and cheese is verder ‘groen’,  omdat er naast de pesto nog spinazie doorheen zit.

Groene mac and cheese

Maandag

Het gerecht dat ik maandagavond maakte, heeft al eens vaker op het menu gestaan bij ons. Namelijk spruitjes met kerriesaus, rijst en groenteballetjes. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van spruitjes, vind ik dit wel een erg lekker gerecht met deze groente. Wat mooi uitkomt, want mijn vriend vindt spruitjes wel heel erg lekker en zo kunnen we er allebei van smullen haha.

Spruitjes met kerrie en groenteballetjes

Dinsdag

Op dinsdagavond hebben we het onszelf gemakkelijk gemaakt en frietjes gegeten van de frietchinees in Gerwen. Altijd prima.

Frietjes

Woensdag

We hadden in de vriezer nog spinazie met Alpro créme liggen van het merk Iglo en wat röstirondjes. Deze hebben we woensdagavond gegeten met vegetarische burgers erbij. We hadden champignon-paprika-burgers van Vivera gekocht. Maar we waren daar allebei niet heel enthousiast over. Ze zijn niet vies, maar ook niet per se heel lekker. Gelukkig was de rest van het gerecht wel lekker.

Groenteburger spinazie rosti

Donderdag

Op donderdagavond maakte ik een schotel met gele rijst. Ook dit was weer een improvisatie-gerecht met van alles wat we nog in huis hadden. De gele rijst hadden we nog staan en in de vriezer hadden we nog erwtjes, broccoli en zeevruchten. Deze heb ik dus allemaal door het gerecht gedaan, samen met een uitje, knoflook en nog wat kruiden.

Gele rijst schotel

Vrijdag

Omdat we op donderdagavond de boodschappen voor de nieuwe week hebben laten bezorgen, had ik vrijdag dus weer de keuze uit allerlei nieuwe ingrediënten. Ik maak altijd een weekplanning voor avondeten bij het samenstellen van de boodschappenlijst, maar welke gerechten we op welke dag eten, staat niet vast. Dat laat ik ook beetje afhangen van de houdbaarheid van alles wat we krijgen. Omdat we een gerecht met zalm hadden en vis natuurlijk gevoelig is qua houdbaarheid, besloot ik dat vrijdag te eten. We hadden die avond gebakken zalm uit de Airfryer met gebakken aardappeltjes en sla.

Zalm met aardappeltjes

 

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie