Wat staat er op tafel? – Week 45

Pasta

Het was een veel met veel gemakkelijke en snelle gerechten, maar ik heb wel bijna elke dag zelf gekookt. Er zitten deze week alleen niet echt nieuwe ontdekkingen bij. Alle gerechten die ik heb gemaakt, kende ik al en heb ik al vaker gemaakt. Maar dat maakte het natuurlijk allemaal niet minder lekker.

Zaterdag

We begonnen het weekend met iets gemakkelijks: zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer met een spinazieburgers en salade.

Frietjes spinazieburger

Zondag

I love curries! Zondag aten we weer een keertje een gerecht met een Indiaas tintje. We hadden curry madras. Deze heb ik gemaakt met een groentepakket van de Albert Heijn. In plaats van kip gebruik ik gewoon wat extra bloemkool. Voor een curry waar je weinig werk aan hebt, is deze echt heel erg lekker.

Curry Madras

Maandag

Maandag maakte ik zelf pastasaus met tomaat, courgette, aubergine, ui, knoflook en Italiaanse kruiden. Gemakkelijk en altijd lekker. Ik had tagliatelle erbij. Deze breek ik voor het koken altijd in kleinere stukjes. Nu ik dat vertel loop ik natuurlijk het risico op een paardenhoofd in mijn bed šŸ˜‰ haha, maar kleine stukjes eet nu eenmaal gemakkelijker dan lange slierten.

Pasta

Dinsdag

In de herfst- en wintermaanden is onze vriezer altijd goed gevuld. Ik houd erg van stampotten, rode kool met appeltjes en van bietjes. Maar mijn vriend vind dat dus allemaal echt niet lekker. Andersom is hij weer dol op erwtensoep en dat vind ik nou weer helemaal niks. Dus ik maak van deze gerechten allemaal kleine porties voor in de vriezer. Zo kunnen we allebei eten wat we lekker vinden. Zo at ik dinsdagavond bietjes met ui en spekjes van De Vegetarische Slager en mijn vriend had dus erwtensoep met krentenbrood.

Bietjes en erwtensoep

Woensdag

Op woensdagavond was ik wat later thuis, dus aten we frietjes.

Frietjes

Donderdag

De groentepakketten van de Albert Heijn, waar we zondag curry madras van hadden, vind ik echt een uitkomst. Ik gebruik ze niet super vaak, maar het isĀ  gemakkelijk om veel groente te eten en toch snel een lekker gerecht op tafel te hebben. Donderdagavond hadden we er weer Ć©Ć©n: Turkse groentekebab met pitabroodjes en tomatensalsa.

Turkse groentekebab

Vrijdag

Op vrijdag maakte ik Ć©Ć©n van mijn ‘klassiekers’: bloemkoolkerrie met ananas en sperzieboontjes.

Bloemkoolkerrie

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie