Wat staat er op tafel? – Week 44

Spinazie a la créme

Deze week was qua koken weer een beetje een gemende. Ik heb veel zelf gekookt en ook echt lekker dingen gemaakt, maar we hebben toch ook een keer buiten de deur gegeten en twee keer afgehaald. Maar het was in elk geval weer allemaal erg lekker.

Zaterdag

Het vorige weekend begon met een dagje Efteling. We hebben die dag dus veel lekkers gegeten, maar niet per sé gezond. Zo hadden we poffertjes als lunch en later nog een kleine pizza. ‘s-Avond aten we op de terugweg frietjes bij de Smickel in Breugel. Ik had frietjes met satésaus (erg lekkere satésaus moet ik zeggen) en een tomaat-mozzarella-soufflé. Deze was best lekker, maar de smaak van de tomaat had nog een beetje sterker gemogen.

Eten Efteling

Zondag

Ik probeer in het weekend in elk geval altijd één dag wat uitgebreidere te koken. Op zondag maakte ik dus een vegan lasagne. Erg lekker, maar ik ben nog niet helemaal om met dit recept. Ik heb in verschillende kookboeken die ik de laatste tijd heb gekocht een recept voor een vegan lasagne zien staan, dus ik ga er zeker nog wat meer uitproberen en daar rol dan vanzelf voor mij de perfecte combinatie uit. Als ik die heb, lees je ‘m natuurlijk op dit blog.

Vegan Lasagne

Maandag

Op maandagavond hadden we een borrel van het werk. Daarna moesten we nog eten. We hebben sushi gehaald van de Albert Heijn XL.

Sushi

Dinsdag

Deze kennen jullie inmiddels ook, omdat ie heel vaak terugkomt in de weekmenu’s: ramen. Op dinsdag maakte ik weer een keer deze noedelsoep.

Ramen

Woensdag

Mijn vriend houdt heel erg van spruitjes. Ik ben er niet zo’n fan van, maar door slimme gerechten te kiezen met sausjes of andere ingrediënten erbij die ik lekker vind, zorg ik dat we toch af en toe spruitjes eten. Deze keer maakte ik spruitjes met mijn eigen kerriesaus (recept volgt komende week), groenteballetjes en rijst. Het was echt heel erg lekker.

Spruitjes kerriesaus

Donderdag

Op donderdag waren we wel door de weekboodschappen heen en vrijdag zouden we pas weer nieuwe hebben. Dus aten we donderdagavond frietjes van de frietchinees in Gerwen.

Frietjes

Vrijdag

Nieuwe weekboodschappen en dus weer lekker veel om uit te kiezen! Op vrijdag maakte ik spinazie a la cremé met zalm en pasta. Erg lekker. We hebben ontdekt dat Iglo tegenwoordig ook een spinazie a la crème heeft met sojamelk van Alpro. Echt heel lekker en dus ook nog lactosevrij.

Spinazie a la créme

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie