Wat staat er op tafel? – Week 42

Ramen

Het was weer een goede week qua avondeten.  Vrijwel elke dag heb ik zelf gekookt. Maar één keertje lui geweest en friet gehaald. En ik ben extra enthousiast over de afgelopen week, omdat ik weer wat nieuwe recepten heb ontdekt die ik binnenkort met jullie deel op dit blog. Maar voor nu eerst het weekoverzicht.

Zaterdag

Het begon zaterdag met een lekker weekendgerecht, pannenkoeken. Ik had stukjes appel en peer met wat kaneel gebakken in een koekenpan voor erbij. Erg lekker en het geeft de pannenkoeken een extra herfstintje.

Pannenkoeken met appel en peer

Zondag

Op zondag maakte ik een gerecht wat uiteindelijk veel gemakkelijker bleek dan gedacht: pasta met walnotenpesto en spinazie. Ik weet niet precies waarom, maar ik had verwacht dat zelf pesto maken veel tijd zou kosten, maar het stelt eigenlijk helemaal niks voor. Gewoon alle ingrediënten in de keukenmachine en mixen maar. Dit gaan we dus zeker vaker doen.

Pasta walnotenpesto

Maandag

Omdat we nog heel veel frietaardappelen hadden liggen, hebben we maandag zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer gegeten. Voor erbij had ik de Little Willies van de Vegetarische Slager. Ik vond ze een beetje tegenvallen, omdat er een hele sterke tijmsmaak aan zit en daar houd ik gewoon niet zo van.

Friet met Little Willies

Dinsdag

De trouwe bezoeker van mijn blog kent dit gerecht inmiddels heel goed: ramen. Afgelopen dinsdag maakte ik weer eens een keer deze Japanse noedelsoep. Deze keer met paddenstoelenbouillon, paksoi en de herfst paddenstoelen mix van de Albert Heijn. Door slecht inkoopbeleid van mijzelf zat er deze keer geen zachtgekookt ei bij.

Ramen

Woensdag

Eigenlijk had ik voor woensdag een zelfbedacht recept voor zoet-pittige bloemkool op de planning staan. Maar na het werk had ik die dag eigenlijk geen zin meer om te koken, dus toen zijn we lekker lui voor frietjes van de Frietchinees gegaan.

Frietjes

Donderdag

Natuurlijk hadden we de ingrediënten voor de zoet-pittige bloemkool wel al in huis, dus dat gerecht heb ik uiteindelijk donderdag gemaakt. Bij de bloemkool hadden we rijst met cashewnoten en tortilla’s. Over dit eigen recept ben ik erg enthousiast en mijn vriend vond het ook heel lekker. Dus je leest het zeker binnenkort op dit blog.

Zoet-pittige bloemkool

Vrijdag

Op vrijdagavond was ik alleen thuis. Dus dat betekent dat er iets op tafel komt wat ik zelf heel lekker vind, maar waar mijn vriend niet van houdt. Deze keer bietjes. Ik heb ze gebakken met uitjes en vegaspekjes van De Vegetarische Slager. Het is niet zo lekker als echte spekjes, het lijkt meer op hamreepjes met rookaroma, maar het is ook niet zeker niet vies. Ik ga de komende tijd (nu het stampottenseizoen weer is aangebroken) nog meer vegetarische spekjes uitproberen in de hoop dat er echt iets tussen zit waar ik blij van wordt, want spek was toch wel mijn favoriet onder het vlees, toen we dat nog aten. Dus daar moet toch wel een waardige vervanger voor komen. The search continues….

Bietjes met vegaspek

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie