Wat staat er op tafel? – Week 36

Eritrees eten

Zoals vorige week al aangekondigd, heb ik de afgelopen dagen nauwelijks zelf gekookt. Het was een week met veel uit eten. Allemaal wel heel lekker. Dus ik deel het graag met jullie. Er zitten een aantal dingen tussen die je als je uit eten gaat in Eindhoven als vegetariër zeker een keer moet uitproberen.

Zaterdag

In het weekend heb ik nog wel lekker veel zelf in de keuken gestaan. Ik heb zaterdag een lactosevrije cheesecake gemaakt, waarover komende week meer. En ‘s-avonds aten we bloemkool piri piri soep. Op het blog van Franseca kookt kwam ik dit recept tegen en daar heb ik zelf een vegetarische variant van gemaakt door de kip te vervangen door bloemkool. Echt heel lekker. Mijn vriend vond het wel veel te pittig, ondanks al flink minder pepers heb gebruikt dan in het recept.

Bloemkool Piri Piri soep

Zondag

Zondag maakte ik weer eens een Indiaas currygerecht. Dit keer een jalfrezi groentecurry. Een jalfrezi is normaal best pittig, maar om mijn vriend niet weer zo’n pittig gerecht voor te zetten, heb ik nu de pepers weggelaten. Ondanks dat, was het nog steeds een erg lekker gerecht met veel groente, zoals sperziebonen, aubergine en aardappel.

Jalfrezi groentecurry

Maandag

De rest van de week zijn we dus veel uit eten geweest. Dit begon maandag al. Toen gingen we Indonesisch eten bij het Javaans Eetcafé in Eindhoven. We hebben hier de vegetarische rijstschotel gegeten. Hierbij zaten verschillende gerechten met groente, tofu en tempeh. Het lekkerste vonden we allebei een kokoscurry met bamboescheuten.

Vegetarische Indonesische rijstschotel

Dinsdag

Op dinsdag gingen we met een paar collega’s na het werk nog een hapje eten bij de Ribs Factory in Eindhoven. Dit is natuurlijk een echt vleesrestaurant met vooral spareribs, steaks en burgers. Ze hebben één vegetarisch gerecht op de kaart staan. Dit is de veggieburger met quinoa. Ondanks dat dit het enige vegagerecht is in restaurant gespecialiseerd in vleesgerechten, is dit echt een heel erg lekkere burger. Ik was aangenaam verrast.

Quinoaburger Ribs Factory

Woensdag

Omdat we woensdagavond nog weg moesten, hadden we niet veel tijd met eten. We hadden nog piri piri bloemkoolsoep over van het weekend. Die had ik ingevroren en dat hebben we dus woensdag gegeten met een broodje met vegetarische paté erbij.

Piri Piri Bloemkoolsoep

Donderdag

Eindelijk week een keertje zelf koken! Ik maakte een Thaise viscurry met kabeljauw, peultjes en paksoi. Echt heel erg lekker. Maar dat vind ik van curries eigenlijk altijd wel haha.

Thaise viscurry

Vrijdag

Op vrijdag gingen we uit eten met vrienden. Een tijdje geleden liepen we in de Willemstraat in Eindhoven langs een Eritrees restaurant, Gezana . Dat wilden we natuurlijk wel eens uitproberen. Dus daar gingen we afgelopen vrijdag eten en dat bleek echt een heel goed. Ze hebben heel veel vegetarische gerechten op de kaart staan. Wij hadden een vegetarische mix en dat was echt heel lekker. Het rook al lekker bij het serveren met al die kruiden en het smaakte nog veel beter. Zelfs het boerenkool gerecht vond ik best lekker, terwijl ik normaal helemaal niet zo van boerenkool houd. Maar absolute favoriet was voor mij een kikkererwten gerechten met boter en pepers. Mijn vriend vond het gerecht met rode linzen het lekkerste.

Eritrees eten

De bediening was ook heel vriendelijk en het restaurant is erg leuk ingericht. Kortom echt een aanrader! Wij gaan in elk geval zeker nog een keer terug. Niet alleen voor het lekkere eten, maar ook omdat we nog een keer het koffieritueel dat ze alleen in het weekend doen, te kunnen meemaken.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie