Wat staat er op tafel? – Week 35

Polenta spinazie

De afgelopen week heb ik helaas wat minder in de keuken gestaan dan normaal. Maar de vriezer moet natuurlijk ook wel eens een beetje leeg gegeten worden. Dus je ziet in dit overzicht zeker dingen voorbij komen die je in eerdere weekoverzichten ook al bent tegengekomen. En o ja, ontdekking van de week: gerechten met polenta invriezen en weer opwarmen is dus echt geen succes. Maar daarover later meer.

Zaterdag

We hadden dit keer een weekend met gerechten met een ‘p’. Op zaterdag aten we een zelf belegde pizza met paprika, champignons, (zongedroogde) tomaten en olijven. Erg lekker.

Pizza

Zondag

En op zondag stond de ‘p’ van patat op het programma. We aten loaded fries met een Mexicaanse twist. Het gerecht loaded fries stond al een aantal maanden op het lijstje om een keer te maken en nu kwam het er dus eindelijk van. De komende week zal ik het recept plaatsen op dit blog.

Loaded fries

Maandag

Zoals gezegd, hebben we deze week wat gerechten uit de vriezer opgemaakt. Op maandag had ik polenta met zongedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten. Dit gerecht invriezen en weer opwarmen bleek niet echt een succes. Ik vond het best wel smakeloos. Gelukkig hadden we nog wat jalapeño pepers over van de loaded fries. Dus daarmee heb ik het nog wat pit kunnen geven.

Polenta

Mijn vriend had een Mexicaanse rijst schotel met gele rijst, bonen en mais. Dat was wel lekker.

Dinsdag

Eigenlijk zouden we op dinsdag ook wat uit de vriezer eten, maar vriendlief had toch eigenlijk meer zin in friet. Dus we hebben friet gegeten van de lokale ‘frietchinees’.

Friet Kaassoufle

Woensdag

Voor dinsdag had ik eigenlijk al zoete aardappelsoep uit de vriezer gehaald. Dus dit hebben we toen maar woensdag gegeten met wat brood erbij. Deze soep heb ik destijds gemaakt met een groentepakket van de Albert Heijn en ik vind ‘m erg lekker.

Zoete aardappel soep

Donderdag

We hadden nog wat polentameel in de voorraadkast, dus donderdag maakte ik polenta met spinazie, paddenstoelen en een gebakken ei.

Polenta spinazie

Vrijdag

Op vrijdag heb ik weer wat uitgebreider gekookt. Ik maakte zelf een variant op de Chicken Tonight tomaat pikant van Knorr. Erg lekker. Ook hiervoor volgt binnenkort een recept op dit blog.

Vegan chicken tonigt pikan tomaat

 

Voor volgende week hebben we een paar keer buiten de deur eten op het programma staan. Uiteraard zal ik de foto’s hiervan delen in het komende weekoverzicht. Maar ook komende week zal ik dus helaas wat minder zelf koken.  Daar staat wel tegenover dat ik dit weekend een hoop lekkers heb gemaakt en nog ga maken. Dus er komt zeker weer genoeg kookinspiratie voorbij :-).

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie