Wat staat er op tafel? – Week 31

Broccoli salade

Deze week stond er weer een mooie mix van gemakkelijke, gezonde gerechten op tafel. Niet elke dag zelf gekookt helaas, maar ik heb wel weer een paar erg lekkere gerechten ontdekt die ik graag met jullie deel.

Zaterdag

De trouwe lezers van mijn weekoverzichten hebben inmiddels waarschijnlijk wel door dat we bezig zijn met een hele lange proefsessie van vegetarische (groente)burgers. We hebben er inmiddels flink wat gehad. Afgelopen zaterdag viel het een beetje tegen. We hadden de mais-wortel burgers van AH en AH Bio Tikka Massala burgers. Vooral van dit laatste had ik hoge verwachtingen vanwege de Indiase smaken. Die verwachtingen zijn niet waargemaakt. Allebei de burgers waren geen succes.

Friet Groenteburgers

Zondag

Natuurlijk heb ik in het weekend ook weer een gerecht gemaakt voor dit blog. Deze keer werd het een aubergine curry. Erg lekker, maar wel iets pittiger dan ik had verwacht.

Aubergine curry met naanbrood

Maandag

Op maandag stond er een aangename verrassing op het menu. Ik had een recept gevonden voor een broccoli maaltijdsalade. Ik heb wat kleine aanpassingen gedaan in het recept, zoals garnalen erdoor in plaats van kibbeling erbij serveren. En het was echt heel erg lekker. Zowel warm als koud is dit gerecht een succes. Ik heb wat we over hadden vrijdag als lunch opgewarmd in de magnetron en dat was ook lekker. Het recept hiervoor volgt binnenkort een keer op dit blog.

Broccoli salade

Dinsdag

Omdat we dinsdagavond naar een concert van U2 in Brussel gingen hebben we ‘s-middags voor vertrek nog frietjes gegeten. Niet zelf gemaakt, maar gewoon gehaald bij de friettent.

Friet

Woensdag

De dag na het concert hadden we ook nog vrij dus dat betekende ook dat we tijd hadden voor een iets bewerkelijker avondeten dan wat we normaal doordeweeks doen. Het werd een zelfbelegde pizza met allerlei groente, zoals champignons, paprika, tomaten, olijven en zongedroogde tomaten.

Pizza met groente

Donderdag

Op donderdag maakt ik een inmiddels favoriet gerecht, namelijk: kerriebloemkool met sperziebonen en ananas.

Kerrie bloemkool

Vrijdag

Ook deze zie je vaker terug komen in mijn weekoverzichten, gewoon omdat mijn vriend en ik dol zijn op sushi: de sushi van de AH XL. Altijd erg lekker.

Sushi

 

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.