Wat staat er op tafel? – Week 30

Visschotel wok

Er stonden deze week veel groente op tafel. Wel hadden we er flink wat gemakkelijke, snelle gerechten bij zitten, maar dat maakt het allemaal niet minder lekker.

Zaterdag

Het weekend begon met zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer en groenteburgers. We hadden boerenkool & linzenburgers van &Samhoud en de mc2 burgers van De Vegetarische Slager. Ik had twee boerenkoolburgers, want daar kaas zit doorheen. Mijn vriend had dus allebei de mc2 burgers. De boerenkoolburgers vond ik niet zo heel lekker, maar dat komt omdat ik ook niet zo erg van boerenkool houdt, denk ik. Van de mc2 burgers heb ik wel een hapje geproefd, maar die vond ik nog minder. De structuur was heel raar. Ik denk dat ze met deze burger teveel hebben geprobeerd om ‘m op een vlees hamburger te laten lijken en dat hoeft voor mij niet per sé.

Friet met boerenkoolburgers

Zondag

Afgelopen zondag maakt ik de Italiaanse bonenstoof waarover ik eerder deze week blogde. Deze bonenstoof vonden we allebei erg lekker.

Italiaanse bonenschotel

Maandag

Mijn vriend had maandagavond het eten gekookt, want hij was een dagje vrij. Dus toen ik thuiskwam van werk, kon ik meteen aanschuiven. Hij had groentekebab gemaakt met pitabroodjes. Zoals je ziet smaakte het zelfs zo lekker dat ik er pas toen het al bijna op was aan dacht om een foto te maken.

Groentekebab

Dinsdag

Dinsdagavond aten we gele rijst met Mexicaanse wokgroente en de Mexicaanse bonenschotel van HAK erdoorheen. Zelf heb ik nog een groene paprika toegevoegd. Overigens kwam ik er tijdens het koken achter dat de gele rijst van AH blijkbaar melk bevat. Dat verwacht je toch niet bij rijst!? Dus daar moeten we tegenwoordig ook al op letten. Gelukkig heeft mijn vriend er geen last van gekregen, dus het zal waarschijnlijk heel weinig melk zijn. Maar het blijft toch vreemd.

Mexicaanse rijstschotel

Woensdag

We gingen woensdag weer voor een wokmaaltijd met rijst. Deze keer hadden we Surinaamse wokgroente met pangang curry en witte rijst. Een snel, simpel en lekker gerecht.

Surinaamse wokgroente

Donderdag

Bij de Tokyo Treat box (een pakket met Japans snoep en snacks) van juli zat een zak garnalenrijstwafels. Volgens de beschrijving waren die ook heel lekker om te verkruimelen in soep of noedelgerecht. Wij hebben ze door de ramen gedaan die we afgelopen donderdag aten en ze smaakten inderdaad heel lekker. Qua groente had ik deze keer sperziebonen en bloemkool door de ramen gedaan.

Ramen met garnalenkoekjes

Vrijdag

Op vrijdagavond hadden we een barbecue. Althans, dat dachten we, want het bleek dat we gingen wokken op een hele grote pan in de tuin. Er was heel veel vlees, maar wij hebben alleen de visschotel gegeten met rijst, groente en aardappeltjes. Dat was echt heel lekker.

Visschotel wok

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie