Wat staat er op tafel? – Week 28

Mexicaanse wraps

Bij de weekboodschappen voor deze week zaten enorm veel groente. Nu we al een tijdje geen vlees meer eten, zijn we steeds meer bewust bezig met groente kiezen die zorgen voor voldoende eiwitten en ijzer. Dit betekent veel bonen en peulvruchten, maar ook broccoli. Ook bloemkool keert vaak terug, omdat dit tot nu toe onze favoriete kipvervanger is in rijstgerechten. Terugkijkend op het weekmenu van vorige week, heb ik veel werk gehad in de keuken, maar het was ook allemaal echt heel lekker en dus zeker de moeite waard. Het liefst zou ik wel elke week zo’n gevarieerd en groenterijk menu op tafel zetten.

Zaterdag

Vorige week zaterdag heb ik veel gekookt en gebakken voor dit blog. Zaterdag overdag maakte ik al een cherry pie en ’s avonds aten we een Cubaanse zwarte bonen stoofschotel. Allebei erg lekker.

Cubaanse zwarte bonen stoofschotel

Zondag

Eigenlijk heb ik het hele weekend veel in keuken gestaan. Zondag maakte ik een bloemkoolcurry en ik heb alvast een soep gemaakt die we later in de week zouden eten. Ik maak overigens vaak in het weekend soep. Die vries ik dan in en dan eten we dat doordeweeks een keer.

Bloemkool curry

Maandag

Mihoen SingaporeDe week begon met nog een gerecht waar ik, voor een doordeweekse dag, best wat tijd voor in de keuken moest doorbrengen. Zeker geen straf voor mij natuurlijk haha, alleen na het werk is het natuurlijk fijn als het eten snel op tafel staat. We aten mihoen Singapore en het was het werk meer dan waard. Dit is echt een heel lekker gerecht. Dit gaat zeker vaker terugkomen op ons menu.

Dinsdag

Op dinsdag aten we wraps met Mexicaanse wokgroente, tomaten en avocado. Een gerechtje dat je misschien al eens vaker voorbij hebt zien komen in mijn weekverslagen.

Mexicaanse wraps
Zoete aardappelsoep

Woensdag

Zoals eerder gezegd, maakte ik zondag een soep om later in de week te eten. Dit was een zoete aardappel soep. We hebben dit woensdag gegeten. Het was echt een heel lekkere soep, dus ook die ga ik zeker nog eens vaker maken.

Donderdag

Donderdag was weer een restjes uit de vriezer dag. We aten nog wat overgebleven mihoen Singapore en wat groentepaella.

Vrijdag

Zo vlak voor het weekend doen we meestal onze weekboodschappen bij de Albert Heijn XL. En omdat we pas laat thuis zouden zijn, hadden we geen zin om te koken. Dus het werd sushi.

Sushi AH XL

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie