Wat staat er op tafel? – Week 23

Bloemkool kerrie met sperziebonen

De afgelopen week was mijn tweede week zonder vlees. Het bevalt nog steeds heel goed. We eten wel veel meer groente nu er geen vlees op tafel staat. Helaas ben ik deze week wel een beetje vergeetachtig geweest met de foto’s. Eén dag ben ik zelfs helemaal vergeten foto’s te maken van mijn eten en soms was ik gewoon een beetje laat. Dus krijg je half volle pannen en borden te zien.

Zaterdag

Vorige week zaterdag aten we wraps met Mexicaanse wokgroente. Nog steeds een erg lekker gerecht. En de Mexicaanse wokgroente waren in de bonus, dus dat kwam goed uit. Zoals je ziet aan de foto was ik hier een beetje laat met de foto maken.

Wraps met mexicaanse wokgroente

Zondag

Op zondag hadden we een housewarming party bij vrienden in Rosmalen. We hebben het onszelf dus gemakkelijk gemaakt met avondeten en sushi van de Albert Heijn XL gegeten.

Sushi

Maandag

Ik vind kipkerrie altijd erg lekker. Maar nu ik geen vlees eet, moest ik natuurlijk een vegetarische variant bedenken. Bloemkool blijkt een erg goede vervanger voor kip in curryachtige-gerechten. Dus het werd bloemkoolkerrie met sperziebonen.

Bloemkool kerrie met sperziebonen

Dinsdag

Op dinsdag aten we bami. Uiteraard met alleen maar groente en een gebakken ei erdoor.

Bami

Woensdag

Ik had nog best veel linzen over van de Indiase dahl die ik een keer gemaakt heb voor dit blog. En nu kwam ik een recept tegen voor linzen met kurkuma en ras el hanout. Best een lekker soepje, maar ik heb ‘m wel wat kruidiger gemaakt door er ook nog curry madras kruiden aan toe te voegen. Anders was het een beetje flauw van smaak.

Linzensoep

Donderdag

Donderdagavond ging ik met een vriendin uit eten. We hebben sushi gegeten, want dat is één van de gemakkelijkere opties met uit eten gaan als je geen vlees eet, maar wel vis. En het is natuurlijk gewoon ook erg lekker.

Sushi Sakana

Vrijdag

Ik moest even goed nadenken wat ik afgelopen vrijdag ook alweer gegeten had. Want ik zag op mijn telefoon dat ik er geen foto van had gemaakt. Na even graven in mijn geheugen wist ik het gelukkig weer: Japanse wokgroente met gele curry en rijst.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie