Wat staat er op tafel? – Week 15

Bibimbap

Met de tag ‘Wat staat er op tafel?‘ start ik deze week met iets nieuws op dit blog. Aan de hand van de foto’s ga ik elke week beschrijven wat ik heb gegeten die week. Natuurlijk vind ik het gewoon leuk om dit met jullie te delen. Maar ik denk dat het misschien ook interessante inspiratie kan zijn. En je zult vast zien dat ondanks dat ik heel erg van koken houd, ik ook wel eens een dagje niet in de keuken sta en ga voor afhaal of gewoon iets heel simpels wat snel klaar is.

Zaterdag

Ik begin dit verslag met afgelopen zaterdag, omdat dit de eerste dag is dat ik ook ben gestart met elke dag een foto maken van het avondeten. Zaterdag hadden we pannenkoeken op het menu. Altijd lekker. We hebben gekozen voor simpele pannenkoeken, zonder vulling of iets dergelijks. Mijn favoriete beleg hierbij is appelmoes met een beetje kaneel.

Pannenkoeken

O ja, de pannenkoeken op deze foto zijn wat lichter van kleur dan je normaal misschien gewend bent. Dit komt doordat ik sojamelk gebruikt heb in plaats van koemelk in het beslag.

Zondag

Op één van de twee dagen in het weekend eten we meestal iets dat ik maak voor dit blog. Afgelopen zondag aten we Kip Tikka Masala. Het recept daarvan plaats ik dinsdag op dit blog.

Kip Tikka Massala

Maandag

Doordeweeks eten we meestal gerechten die wat sneller klaar te maken zijn. Maandag aten we bijvoorbeeld Koreaanse Bibimbap. Hiervoor heb ik een recept van Albert Heijn gebruikt. Omdat ze in de supermarkt geen Koreaanse wokpasta meer hadden, heb ik die vervangen door Chinese Hoisinsaus.

Bibimbap

Dinsdag

Dinsdag aten we pasta met tomatensaus met verse courgette en aubergine. Vaak maak ik pastasaus helemaal zelf zonder potjes of zakjes. Maar we hadden nog een pot pastasaus met zongedroogde tomaten in de kast staan, dus die heb ik als basis gebruikt.

Pasta met courgette en aubergine

Woensdag

Het elke dag een foto maken van het avondeten zit blijkbaar nog niet zo goed in mijn systeem haha. Want ik tijdens het schrijven van deze blogpost kwam ik erachter dat ik van het avondeten van woensdag geen foto heb gemaakt. Omdat we die avond allebei naar de kapper moesten hebben we gekozen voor een snelle maaltijd en wat opgewarmd dat we ’s ochtends uit de vriezer hadden gehaald. Ik heb zuurkool met spekjes gegeten en mijn vriend had bami.

Donderdag

Donderdagavond at ik alleen, omdat mijn vriend weg was voor werk. En op zulke dagen maak ik meestal iets wat ik heel lekker vind, maar hij niet lust of niet kan eten, omdat er melkproducten inzitten. Ik had zin in risotto, dus werd het tomatenrisotto met een saucijsje.

Tomatenrissoto met saucijsje

Vrijdag

Op vrijdag deden we boodschappen bij de Albert Heijn XL. Ze hebben daar erg lekkere sushi. Dus hebben we dat meegenomen voor het avondeten. De rolls die je op de foto ziet, zijn de favoriete sushi’s van mijn vriend.

Sushi

Wat ik dit weekend heb gegeten en nog ga eten, lees je volgende week. Samen wat ik de komende week natuurlijk allemaal eet.

Fijn Paasweekend allemaal!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie