Harina con cangrejo – Cubaanse maispap met krab

Cubaanse maïspap met Krab

Mais is een belangrijk ingrediënt in de Cubaanse keuken. Het wordt niet alleen vers gegeten, maar ook als soep of als pap. De maispap wordt vaak geserveerd met een topping van saus of stoofpotje van verschillende ingrediënten. Vandaag geef ik je op dit blog een recept voor Cubaanse maispap met een topping van krab in een pittige saus. In het Spaans: Harina con cangrejo.

Ingrediënten voor de Harina con cangrejo

Harina con cangrejoVoor 2 personen

96 gram maismeel (je kunt ook palenta gebruiken)
Zout en peper
60 ml olijfolie
1 groene paprika (in blokjes gesneden)
1 rode paprika (in blokjes gesneden)
1 ui (fijngesneden)
4 tenen knoflook (geperst)
400 gram gepelde tomaten
1 laurierblad
Een halve theelepel paprikapoeder
225 gram krabvlees (eventueel kun je ook surimi gebruiken)
Tabasco
Limoen (in partjes)

Bereiding Cubaanse maispap met krab

Cubaanse maispapBreng 720 ml water aan de kook en voeg de maismeel al roerend toe. Blijf goed roeren, zodat er geen klontjes in de pap komen. Laat de pap op middelhoog vuur ongeveer 15 tot 20 minuten koken tot je een zachte en gladde pap hebt. Blijf regelmatig roeren!

Ondertussen kun je de topping maken. Verhit hiervoor de olie in de koekenpan of hapjespan. Voeg de groene paprika, rode paprika, de ui en knoflook toe. Bak dit totdat de uien zacht en glazig worden, ongeveer 6 tot 8 minuten.

Cubaanse maïspap met KrabVoeg vervolgens de tomaten, het laurierblad, het paprikapoeder en naar smaak zout en peper toe. Breng het aan de kook en laat het zachtjes 10 minuten sudderen. Voeg de krab toe en verwarm dit nog 3 tot 5 minuten mee.

Kijk voor het serveren of de maispap op smaak is en voeg anders nog zout en peper toe.

Verdeel de pap over de borden of kommen en schep het krabmengsel erover. Besprenkel het gerecht naar smaak met wat tabasco en limoensap

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie