Peas Maker stukjes review – Mijn favoriete vleesvervanger

Peasmaker-reviews

Peas Maker is één van mijn favoriete eiwitbronnen. De brokken zien er, als ze uit de verpakking komen, niet per se heel smakelijk uit, maar je kunt ze kruiden en bereiden zoals jezelf wilt. Zo kun je er eindeloos mee variëren. Bovendien zitten er maar drie ingrediënten in en bevatten de brokken veel eiwit en vezels, waardoor het ook nog een gezond product is. Het is dus al een tijdje mijn favoriete vleesvervanger.

Wat zijn Peas Maker stukjes?

Peas Maker stukjes zijn een soort gedroogde brokken van erwten- en tuinboneneiwit. Verder zit er nog een klein beetje zout in. Dat laatste had van mij niet gehoeven, maar met 1,2 gram per 100 gram, valt de hoeveelheid gelukkig mee. Je kunt het een beetje vergelijken met sojabrokken die je in de toko kunt kopen. De Peas Maker stukjes bevatten geen soja- en tarwe, waardoor ze dus ook geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor deze ingrediënten.

Wat kun je met Peas Maker stukjes?

Omdat je de Peas Maker stukjes kunt kruiden zoals jezelf wilt en ze op veel verschillende manieren kunt bereiden, zijn de mogelijkheden om er iets lekkers mee te maken eindeloos. Ik heb ze bijvoorbeeld gebruikt voor vegan stoofvlees, saté en Mexicaanse wraps. Ook kun je ze in de Airfryer lekker krokant bakken voor in een salade.

Winterse salade met krokante Peas Maker stukjes

Mijn favoriete recept met Peas Maker stukjes, zijn deze kerrienoedels (foto hieronder). Ik heb het recept wel een beetje aangepast aan mijn eigen smaak. Ik laat de basterdsuiker weg en maak de bouillon minder zout, omdat er al zout in de Peas Maker stukjes zit. Verder maak ik het meestal met rijstnoedels en gebruik ik in plaats van paksoi ook wel eens andere groente, zoals sperzie- of snijbonen. Bijna altijd als ik dit gerecht aan het maken ben, krijg ik van Jordan de reactie: wat ruikt het lekker hier. En ook bij hem valt het gerecht in de goede smaak.

Peasmaker-kerrienoedels

Heb jij de Peas Maker stukjes al eens gebruikt? Laat hieronder weten wat je ervan vindt en wat je ermee gemaakt hebt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.