Vegan in Zwolle, Leeuwarden en Groningen

Vegan in Zwolle, Leeuwarden en Groningen

We maakten vorige week van donderdag tot en met zondag een rondje langs Zwolle, Leeuwarden en Groningen. Natuurlijk aten we tijdens dit lange weekendje weg ook weer allerlei lekkere vegan dingen. In deze blogpost geef ik je een overzicht met wat we hebben gegeten. Zo heb je meteen ook zelf wat vegan inspiratie voor als je naar Zwolle, Leeuwarden en/of Groningen gaat.

Vegan in Zwolle

Als we ergens naar toe gaan, gebruik ik vaak de website van Happy Cow om te kijken welke restaurants volledig vegan zijn of vegan opties bieden. Het aanbod van volledig vegan restaurants in Zwolle is heel beperkt, maar er zijn zeker genoeg restaurants die vegan opties bieden. Wij hebben er twee bezocht: Anne & Max en India Palace.

India Palace, Zwolle

Helaas viel India Palace erg tegen. De bediening van het restaurant is niet echt vriendelijk en de service is erg traag. Gelukkig was het eten wel lekker. We hadden een mix van vegan voorgerechten besteld en een vegan thali. Jordan had ook een Kolhapuri curry besteld. Die was voor onze smaak echt veel te pittig. Scherp gekruid betekent hier op de kaart ook echt scherp gekruid ;-).

Vegan, India Palace, Zwolle

Anne & Max, Zwolle

Anne & Max was eigenlijk zoals altijd helemaal prima. Omdat deze keten in verschillende plaatsen in Nederland zit en ze verschillende vegan opties hebben, is het een beetje ons go to ontbijtplekje als we een weekendje gaan. We hebben bij Anne & Max in Zwolle op donderdagmiddag geluncht met voor mij een groentetuin havercracker en Jordan had een club sandwich met verschillende groentes.

Groentetuintje cracker, Anne & Max, Zwolle

Bij het ontbijt de volgende ochtend ging ik voor het warm getoaste bananenbrood en Jordan voor een acai bowl en een vegan croissantje.

Ontbijt bij Anne & Max. Zwolle

Vegan in Leeuwarden

Voor in Leeuwarden had ik één restaurant al direct bovenaan mijn verlanglijstje staan: Spinoza. Ze hebben hier voor het diner telkens wisselende gerechten op de kaart, waarbij een groot deel ook standaard vegan.

Eetcafé Het Leven, Leeuwarden

Maar eerst moesten we op vrijdagmiddag nog lunchen. Dat deden we bij Eetcafé Het Leven. Jordan had deze plek uitgekozen, omdat hij zin had in een vegan tosti. Ik koos voor een maaltijdsalade. Het brood erbij heb ik niet allemaal opgegeten, want dat was echt wat te veel.

Vegan lunch bij Eetcafé het Leven in Leeuwarden

Spinoza, Leeuwarden

‘s-Avonds aten we dus bij Spinoza. Ik had als voorgerecht een pasteitje met champignons en Jordan koos voor de cauliflower wings. Als hoofdgerecht hadden wel allebei de seitan wellington. Het toetje besloten we te delen. Dat werd vegan apfelstrüdel. Van Jordan had er wel iets meer vanillesaus bij gemogen ;-).

Vegan diner bij Spinoza in Leeuwarden

Stek, Leeuwarden

In Leeuwarden zit geen Anne & Max, dus hadden we zaterdagochtend een ander ontbijtgelegenheid gezocht. Het werd Stek. Dit is een erg leuk plekje bij het water. We kozen allebei voor vegan pancakes. Die waren heel lekker. Over de drankjes ben ik helaas wat minder enthousiast. Ik koos voor een matcha latte met amandelmelk. Die was echt heel erg zoet en smaakte bijna niet naar matcha. Jordan had het laatste beetje ervan opgedronken, omdat het voor mij, zeker in combinatie met de pannenkoekjes echt teveel zoetigheid was in de ochtend.

Vegan pancakes bij Stek, Leeuwarden

Vegan in Groningen

Na het zoete ontbijtje hebben we nog even gewinkeld in Leeuwarden en daarna gingen we met de trein door naar Groningen.

De Herbivoor, Groningen

Hier hebben we ‘s-middags geluncht bij De Herbivoor. Jordan had een sandwich met veel groentes en ik koos voor een salade met Birmese tofu. Dat is tofu gemaakt van kikkererwten. Het smaakt daardoor een beetje naar falafel. Erg lekker. En we hadden de groentes ook wel nodig, omdat we ‘s-avonds wat minder gezonds hadden gepland.

Vegan lunch bij Herbivoor, Groningen

Lust, Groningen

We aten die avond burgers bij Lust in Groningen. In koos voor een vegan visburger en Jordan voor de vegan pulled pork burger. Verder hadden we er nog frietjes en vegan bitterballen bij. Ik vond de ‘vis’burger erg lekker. Hij smaakte zo erg naar vis, dat ik bijna zou gaan twijfelen of ie wel echt vegan was.

Vegan burgers bij Lust in Groningen

Anne & Max, Groningen

Op zondagochtend sloten we het weekendje weg af met een ontbijtje bij Anne & Max in Groningen. Deze keer gingen we allebei voor een acai bowl en een vegan croissant.

Vegan ontbijt bij Anne & Max in Groningen

Voor op de terugreis in de trein haalden we nog een bagel met vegan roomkaas en avocado bij Bagel & Beans. Ik ben vergeten daar een foto van te maken, maar het broodje was erg lekker. Voor de vegan roomkaas met bieslook is echt een aanrader.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.