Tips voor vegan eten in Den Haag

Vegan eten in Den Haag

Twee weken geleden waren we een lang weekendje in Den Haag. Zoals altijd bij een weekendje weg, probeerden we ook weer allerlei vegan restaurants uit. In deze blogpost geef ik je een handig overzicht van plekjes waar je lekker vegan kunt eten in Den Haag.

Ontbijten en lunchen bij Plenty in Den Haag

Eén van de leukste plekjes waar we zijn geweest, is Plenty. We zijn hier zelfs twee keer geweest. Eén keer voor lunch en één keer voor ontbijt. Alles op de kaart is vegan en sowieso is de koffie hier erg lekker, wat ook belangrijk is :-). Bij de lunch ging ik voor een salade en Jordan koos de tempeh sandwich. Allebei heerlijke gerechten, met veel groentes.

Vegan lunch bij Den Haag

De volgende dag kwamen we terug voor ontbijt. Ik koos voor een porridge met chai en een vegan croissantje en Jordan had de pancakes.

Vegan ontbijt bij Plenty in Den Haag

Italiaans bij de Vegan pizza bar

De eerste avond in Den Haag aten we bij de vegan pizza bar. De pizza’s waren erg goed. Ik koos voor een pizza met artisjok en Jordan had een pizza met verschillende soorten groente. De absolute aanrader was toch wel de vegan tiramisu. En ja, er staan ook bitterballen op de foto. Die moest ik toch ook echt even uitproberen, ook als is het een beetje een rare combinatie bij pizza :-).

Vegan pizza bar Den Haag
Vegan tiramisu bij Vegan Pizza Bar in Den Haag

Vegan Indiaas bij Kisaan

Met Indiaas eten kun je me altijd blij maken. Toen ik zag dat Kisaan een volledig vegan Indiaas restaurant was, moest ik dat dus wel uitproberen. En ik moet zeggen: het eten was echt super lekker. Wij kozen voor twee curries: Jordan koos de coconut heaven. Die is zoet en romig. Ik wilde liever iets hartigers qua smaak en koos voor de kikkererwtencurry. Standaard zijn alle curries bij Kisaan vegan. Je kiest zelf of je er tofu, vegan kip, paneer of kip doorheen laat doen. Zo kun je de curry volledig aanpassen aan je smaak.

Vegan Indiaas bij Kisaan in Den Haag

Wij hadden allebei rijst en naan besteld bij de curry. Achteraf gezien hadden we beter 1 keer rijst en 1 keer naan kunnen bestellen. Nu was het wat veel.

Ze hebben bij Kisaan trouwens ook vegan mango lassi en vegan chai. Die zijn ook allebei erg lekker.

Chinees eten bij Full Moon City

We kwamen er eigenlijk bij toeval achter dat Full Moon City heel veel vegan gerechten op de kaart heeft staan. Ik zag dit restaurant voorbij komen in een YouTube video van Buncharted en dacht: toch eens even kijken of ze ook vegan dingen hebben. We waren toen echter al in Den Haag en hadden voor de twee avonden al gereserveerd bij de restaurants die je hierboven zag. Uiteindelijk besloten we toch om op zondagmiddag dan Full Moon City nog even mee te pakken. Door hier te lunchen, kwam het mooi uit dat we dan ‘s-avonds thuis niet meer zouden hoeven te koken.

Ik ben blij dat we dit gedaan hebben, want het eten was echt heel lekker. We kozen voor een soort koe loe yuk met tofu en gerecht met veel verschillende groente in een meer hartige saus. Die gerechten waren allebei fantastisch.

Vegan groente en tofu gerecht bij Full Moon City in Den Haag
Vegan koe Loe Yuk met tofu bij Full Moon City in Den Haag

De vegan dim sum mix die we hadden gekozen viel helaas wat tegen, omdat er veel gefrituurd eten bij zat en we de vullingen gewoon niet zo lekker vonden. Gelukkig maakten de andere gerechten het meer dan goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.