Yangshuo, China – Karstgebergtes en de Li Rivier

Yangshuo China

Yangshuo is een dorp in het zuiden van China, omringd door karstgebergtes en gelegen aan de Li rivier. Het is een prachtig gebied om te wandelen, fietsen of bergbeklimmen. Na de rondreis door de drukke steden Shanghai, Beijing en X’ian was dit dan ook een welkome afwisseling in de rondreis door China. Even een beetje op adem komen en genieten van de natuur.

Vrouwen die water pompen uit een rivier

Fiets- en vlottocht door het karstgebergte

De eerste dag in Yangshuo hebben we een fietstocht gemaakt door de omgeving in de Li vallei. Dit hebben we gecombineerd met een tocht op een vlot over de rivier. Ik vond dit echt een leuk onderdeel van de reis, omdat we veel van de omgeving hebben gezien en je ook door echte Chinese dorpjes komt waar het leven toch echt heel anders is dan in de steden.

Moon Hill Yangshuo

Moon Hill, Yangshuo

Halverwege de fietstocht hebben we geluncht bij Moon Hill Restaurant. Dit restaurantje ligt aan de voet van de Moon Hill. Eén van Yangshuo’s beroemdste bezienswaardigheden. Deze berg heet zo, omdat er in de berg een groot gat zit in de vorm van de maan. Als je deze berg wilt beklimmen, loop je er een kwartier (tot aan het maanvormige gat) of een half uur (helemaal naar boven) op.
Liu San Jie Impression Light Show

Een andere aanrader als je in Yangshuo bent, is de lichtshow die elke avond wordt getoond op de bergen en de bijbehorende voorstelling op de Li Rivier. De choreografie van deze show is verzorgd door de regisseur Zhang Yimou, die ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing in 2008 heeft verzorgd. De voorstelling vertelt een liefdesverhaal over een vrouw die Liu San Jie heet.

Bezoek aan Fuli

De volgende dag in Yangshuo hebben we een bezoek gebracht aan het dorpje Fuli. Dit ligt ongeveer 8 kilometer ten Oosten van Yangshuo. Als je door dit dorpje wandelt, kom je verschillende kleine bedrijfjes en winkeltjes met kunst en antiek tegen. Ook kun je soms bij mensen binnen kijken hoe zij leven in het dorp. Na een wandeling door het dorp hebben we ‘s avonds bij mensen thuis gegeten. Of eigenlijk hebben we gegeten aan hele lange tafel buiten op straat. Dit was erg gezellig.

Fuli, Yangshuo

Vissen met aalscholvers in Yangshuo

Na het eten hebben we nog een boottocht gemaakt over de Li rivier en een demonstratie van Aalscholver vissers bekeken. Vissen met behulp van aalscholvers is een traditionele manier van vissen in dit gebied. De vissers staan op een bamboevlot en hebben aalscholvers bij zich die een ring om de nek hebben. De aalscholvers vangen vis in het water en als ze hun keel vol hebben, haalt de visser ze naar boven om de vis eruit te halen.Natuurlijk krijgen de aalscholvers wel een vis als beloning, maar ik vond het toch erg wreed om te zien. Ik zou dit dus niet aanraden. Het is wel mooi om in het donker een boottocht te maken over de rivier, maar de traditie van vissen met aalscholvers is verre van diervriendelijk.

Dit waren mijn belevenissen in Yangshuo, natuurlijk is er nog veel meer te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een kookworkshop of een kaligrafeerworkshop volgen. Ik had de kookworkshop erg leuk gevonden, maar helaas was er te weinig animo voor in de groep waar ik mee reisde, waardoor het niet door kon gaan. Maar desalniettemin heb ik een erg leuke tijd gehad in Yangshuo.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie