Xi’an – Terracottaleger en andere bezienswaardigheden

Terracottaleger Xi'an

Na Shanghai en Beijing bezochten we de kleinere stad Xi’an. Nou ja, klein, voor Chinese begrippen dan. De stad heeft nog steeds ongeveer 6,5 miljoen inwoners en ook hier is erg druk met verkeer en mensen op straat. Vanuit Xi’an hebben we het beroemde terracottaleger bezocht, maar ook in de stad zelf zijn er zeker bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Stadsmuren van Xi’an

Xi’an is één van de weinige steden in China die nog stadsmuren heeft. De stadsmuren uit het Ming-tijdperk, gebouwd in 1370, staan nog steeds overeind. De muren zijn 12 meter hoog en je kunt hier overheen wandelen of fietsen. Wij hebben gekozen voor de laatste optie. Je kunt fietsen huren op de muur. Over het rondje van 14 kilometer doen je dan ongeveer anderhalf uur. Houd natuurlijk ook rekening met extra tijd voor afstappen om te genieten van het uitzicht over de stad en om foto’s te maken.

Grote moskee Xi'an

Islamitische wijk en de grote moskee

Een andere leuke bezienswaardigheid binnen de stadsmuren van Xi’an is de Islamitische wijk ofwel Muslim Quarter. Deze straten vind je ten Noorden van de Drum Tower. Je kunt hier heerlijk rond dwalen door de smalle straatjes. Mis zeker de noordelijke straatjes niet, waar elke dag een food market is. Je kijkt hier echt je ogen uit.

Food Market Moslim wijk Xi'an

In de Islamitische wijk vind je ook The Great Mosque, één van de grootste moskeeën in China. Dit is een heel bijzonder bouwwerk, omdat Chinese en Islamitische architectuur hier samenkomen. Ook dit had ik zeker niet willen missen.

Bezienswaardigheden buiten de stadsmuren van Xi’an

Ook buiten de stadsmuren vind je in Xi’an mooie bezienswaardigheden. Zo schijnt de Big Goose Pagoda, de Grote Ganzen Pagoda, echt de moeite waard te zijn. Ik ben hier helaas zelf niet geweest.

Terracottaleger Xi'an

Terracottaleger, ten Oosten van Xi’an

Vanuit Xi’an kun je gemakkelijk het beroemde terracottaleger bezoeken. Het ligt ongeveer dertig kilometer ten Oosten van de stad. Dit leger van levensgrote soldaten en paarden gemaakt van terracotta bevindt zich ondergronds en werd pas in 1974 ontdekt. Het leger is echter al eeuwenoud en werd destijds gebouwd in opdracht van keizer Qin Shihuang. Hij leger zou hem in zijn graf moeten beschermen tegen ‘boze geesten’ na zijn dood.

In totaal bestaat het leger uit tienduizenden soldaten en paarden, verspreid over drie ruimtes die je kunt bezoeken. Ik vond dit een erg indrukwekkende bezienswaardigheid, vooral door het detail waarmee het leger is gemaakt. Geen soldaat ziet er hetzelfde uit. Daarnaast is het mooi om te zien dat het reconstrueren van het leger nog steeds gaande is. Op sommige plekken is het leger nog niet volledig uit gegraven of liggen onderdelen die de archeologen nog niet hebben kunnen matchen met andere onderdelen.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie