Wat te doen in Hong Kong? – Top 5 bezienswaardigheden

Hong Kong

Hong Kong was onze laatste stop tijdens de rondreis door China. Een mooie plek om nog even de laatste souvenirs te kopen, maar ook zeker om nog even wat belangrijke bezienswaardigheden te bezoeken. Helaas waren we maar twee dagen in Hong Kong waarbij het ook nog eens veel regende, we hebben dus lang niet alles kunnen zien. In dit artikel vind je in elk geval mijn top 5 van hoogtepunten in Hong Kong.

Top 5 Bezienswaardigheden in Hong Kong

1. Victoria Peak en The Peak Tram

Hong Kong bestaat uit 236 eilanden. Op het hoofdeiland, Hong Kong Island, liggen veel van de bekendste bezienswaardigheden, zoals The Victoria Peak. Deze berg van 552 meter hoogte geeft je een fantastisch uitzicht over de stad. Om de Peak te bezoeken kun je de Peak Tram nemen. Deze tram brengt je via een steile route naar de top. Tijdens de rit heb je ook een mooi uitzicht over de stad.

Victoria Peak, Hong Kong

 

Zoals gezegd, was het weer niet zo mooi toen wij in Hong Kong waren. Het was erg mistig, daarom hebben we helaas weinig gezien, laat staan dat je goede foto’s kon maken. Maar gelukkig heb ik tijdens een korte opklaring toch nog wat foto’s kunnen maken en kunnen genieten van het uitzicht.

2. Avenue of Stars

Een ander belangrijk eiland van Hong Kong is Kowloon. Hier vind je onder meer de beroemde Avenue of Stars. Dit gedeelte van de Tsim Sha Tsui East Promenade is vergelijkbaar met de Walk of Fame in Hollywood. Langs de boulevard vind je tegels met handafdrukken en handtekeningen van beroemde Chinese acteurs. Ook staan er standbeelden van de acteurs, zoals het standbeeld van Bruce Lee.

Avenue of Stars Hong Kong

 

3. Temple Street Night Market

Een bezoek aan Hong Kong kan natuurlijk niet zonder te shoppen. Op Hong Kong Island vind je al diverse winkels en modeketens, maar wat je ook zeker niet mag missen is de Temple Street Night Market op het eiland Kowloon. Dit is een ideale plek om nog even de laatste souvenirs te shoppen. Van tassen, horloges, theeserviezen tot usb-sticks en chopsticks. Het is allemaal te koop op deze markt. Daarnaast zijn er talrijke kraampjes met streetfood.

Tip! Als je nog meer wilt shoppen, kun je vlakbij de Temple Street Night Market ook nog de Ladies’ Market bezoeken. Dit is een markt vol met goedkope kleding en accessoires, maar ook huishoudelijke artikelen, speelgoed en kinderkleding. Dit is een meer lokale markt, maar ook voor toeristen is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

4. Man Mo Tempel

Net als in de rest van China, kun je in Hong Kong heel veel tempels bezoeken. De bekendste is de Man Mo Temple. Maar je hebt ook de Kwun Yam Temple en de Tai Su Temple die er vlakbij liggen. Alle drie hebben ze hun eigen unieke sfeer. Natuurlijk zijn er nog veel meer tempels in Hong Kong, maar na de vele tempels die we al hadden bezocht, was ik een beetje tempelmoe. Dus deze drie tempels bezoeken vond ik wel meer dan genoeg haha.

5. Langste roltrap ter wereld

In Hong Kong bevindt zich de langste roltrap ter wereld. De 800 meter lange Central-Mid-Level-Escalators, die bestaan uit twintig roltrappen, beginnen in Queens Road Central en brengen je helemaal naar Conduit Road. Tussen de roltrappen heb je soms overdekte gangen waar je even zelf moet lopen. In deze gangen vind je diverse winkels en restaurantjes, waardoor het roltrappensysteem eigenlijk een winkelcentrum op zich is.

Leuk detail: de Central-Mid-Level-Escalators zijn te zien in de Batman-film The Dark Night (2008).

Panda Hotel, Hong Kong

Tijdens ons verblijf in Hong Kong sliepen we in het Panda Hotel op het eiland Kowloon. Dit hotel is gevestigd in een overdekt winkelcentrum. En zoals de naam doet vermoeden, is het hotel en eigenlijk het hele winkelcentrum in een panda thema. Dit was erg leuk voor de afwisseling en natuurlijk echt typisch Hong Kong.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie