Reisverslag Japan – Dag 1 t/m 3 – Vliegreis, aankomst en eerste dag in Tokyo

De afgelopen weken heb ik samen met mijn vriend een groepsrondreis gemaakt door Japan. We zijn in totaal 25 dagen weggeweest en daar valt natuurlijk heel veel over te vertellen. Daarom schrijf ik de komende weken op dit blog een uitgebreid fotoreisverslag. Vandaag deel 1 over de eerste 3 dagen van de reis.

Toen we in Tokyo aankwamen, was het al dag 2 van onze reis. We hebben nog even een betaalpas voor de metro gehaald en daarna hebben we de omgeving van het hotel verkend. ‘s-Avonds hebben we gezamenlijk gegeten met de groep. We kregen verschillende kleine hapjes te eten. Een leuke eerste kennismaking met elkaar en met de Japanse keuken.

Japanse Hapjes

Reisverslag Japan Dag 3 – De eerste volle dag in Tokyo

Na een heerlijke nacht bijslapen van de vliegreis, starten we op dag 3 onze eerste echte reisdag in Tokyo. We gingen eerst naar het Tokyo Metropolitan Goverment building. Buiten dat het een mooi gebouw is om te zien, heb je bovenin een mooi uitzicht over de stad op 240 meter hoogte.

Uitzicht over Tokio

Meji shrine

Daarna zijn we naar het Yoyogi Park in stadsdeel Harajuku geweest. We hebben hier de Meji Shrine bezocht. Deze tempel ligt midden in een 700 hectare groot bos. Erg bijzonder dat je zoiets vindt midden in een grote stad als Tokyo.

Meji Shrine Tokio

Takeshita Street

Vlakbij de shrine hebben we nog de Takeshita street bezocht. Hier vind je heel veel gekke winkeltjes en apart uitgedoste jonge Japanners. En het is er altijd een drukte van belang.

Takeshita Dori, Tokio

Shibuya

Vanuit deze straat zijn we verder gelopen naar het stadsdeel Shibuya. Hier hebben we de beroemde Shibuya crossing bezocht. Dit is een heel druk verkeerskruispunt en voetgangersoversteekplaats.

Shibuya crossing Tokio

In de wijk rondom het kruispunt zitten talloze restaurantjes. Wij kozen voor het avondeten een klein restaurantje waar ze ramen, een soort noedelsoep, serveren.

Fake food ramen Shibuya

Na het eten hebben we nog even gewandeld door Shibuya en daarna zijn we terug gegaan naar het hotel. Hierna hebben we nog 2 dagen doorgebracht in Tokyo, maar hierover lees je meer in een volgende blogpost.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie