Reisverslag Japan – Dag 4 en 5 – Nog meer Tokyo

We zijn tijdens onze reis in Japen in totaal 3 volle dagen in Tokyo geweest. In een eerdere blogpost deed ik al verslag van de eerste dag. Vandaag vertel ik je over de 2e en 3e dag (ofwel reisdag 4 en 5).

Reisverslag Japan Dag 4 – Eén van de hoogtepunten

Deze dag vond ik één van de leukste dagen in de reis. We hebben erg veel gezien en heerlijk gegeten. ‘s-Ochtends zijn we eerst naar het stadsdeel Asakusa gegaan. Hier hebben we de Senso ji, een grote boeddhistische tempel, bezocht.

Kraampjes bij Senso-Ji Tempel

Na het bezoek aan de tempel zijn we een stukje richting de Tokyo Sky tree gelopen om hier foto’s van te maken. Dit is de hoogste toren van Tokyo.

Tokyo Sky Tree

Hierna zijn we naar het Uenopark gereisd. In dit park in stadsdeel Ueno, heb je verschillende tempels en het is een mooi, rustig stadspark.

Pagoda of Kanei-ji

Van de rust van het park naar de hectiek van Akihabara

Akihabara is het stadsdeel waar je veel elektronica, game en anime gerelateerde winkels vindt. Het is hier heel druk en hectisch, maar het is wel erg bijzonder om te zien. De winkels waren vooral voor vriendlief interessant, maar in Akihabara zijn ook stalletjes met streetfood, waardoor het voor mij ook leuk was, haha.

Akihabara Tokio

We hebben hier Takoyaki gegeten en een soort vis van deeg gevuld met groene thee pasta.

Taiyaki

Imperial Palace

Na Akihabara zijn we naar het stadsdeel Tokyo gegaan. Hier hebben we het Imperial Palace bezocht. Je mag er helaas niet in, maar het terrein bezoeken is op zichzelf ook de moeite waard.

Imperial Palace Tokio

De eerste keer sushi in Japan!

‘s-Avonds hebben we de allerlekkerste sushi van de hele reis gegeten. Dit was in een winkelcentrum bij station Osaki in Tokyo. De mensen achter de bar staan de sushi echt vers klaar te maken en dat proef je.

Eerste keer sushi in Japan

Reisverslag Japan Dag 5 – Stadsdeel Odaiba

Op onze derde en laatste dag in Tokyo hebben we eerst het stadsdeel Odaiba verkend. Hier staat een heel grote Gundam robot bij het gebouw Diver City Tokyo.

Gundam-robot Tokio

Tsukiji fish market

Daarna zijn we over de Rainbow Brigde naar het stadsdeel Shibaura gelopen. Hier vandaan hebben de metro genomen naar de Tsukiji fish market. Dit is een grote markt waar verse vis wordt geveild en verkocht. Ook zijn er kraampjes waar je verse vis kunt eten.

Rainbow bridge Tokio

Nog meer sushi!

Na het vele lopen en omdat de vermoeid van alle indrukken van de afgelopen dag er best wel inhakte, zijn we hierna terug gegaan naar de hotelkamer. We hebben nog even uitgerust en ś- avonds verse sushi gehaald bij de supermarkt. Dit was verbazingwekkend goede sushi voor een supermarkt, maar ja, we waren dan ook in Japan…

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.