Reisverslag Japan – Dag 6 en 7 – Yudanaka

Snow Monkeys Yudanaka

Na de hectiek van Tokyo reisden we naar Yudanaka, een regio die vooral bekend is van de onsen (traditioneel Japanse baden) en de sneeuwapen. Om in de Yudanaka te komen reisden we met de trein vanuit Tokio. Dit was meteen onze eerste ervaring met de Japanse shinkansen.

Jigokudani Monkey Park

Toen we in Yudanaka aan kwamen zijn we direct doorgereisd naar het Jigokudani Monkey Parc. Hier bevind zich een onsen (heet waterbron) waar de aapjes uit de bergen naartoe komen om van het warme water te genieten. Heel leuk om een keer te zien.

Snow monkey parc Yudanaka

Een bezoek aan de onsen

Hierna ben ik met een aantal vrouwen uit de groep waarmee we reisden nog naar één van de onsen in het dorp waar we verbleven geweest. Dit is een soort heet warm water bad waar je naakt in gaat. Voor mij was het eigenlijk iets te warm, maar ik heb het in elk geval een keer meegemaakt.

Slapen in een ryokan

We verbleven in Yudanaka in een ryokan. Dat is een traditioneel Japans hotel. Je slaapt hier op de grond en krijgt ‘s-avonds en ‘s-ochtends traditioneel Japans te eten. ‘S-avonds bij het eten of als je naar een onsen in het dorp gaat trek je een traditioneel Japans gewaad aan. Dat was ook best grappig.

Ryokan Yudanaka

Reisverslag Japan Dag 7 – Uitstapje naar Obuse

Op de tweede dag van het verblijf in Yudanaka, zijn we met de trein naar het stadje Obuse gegaan. Hier vind je heel veel musea en traditioneel Japanse straatjes. Ook staat het stadje bekend om de kastanje-gerechten die ze maken. Wij hebben hier dan ook een kastanje-ijsje gegeten dat was gewikkeld in een crêpe.

Obuse Japan

‘S-avonds hebben we uiteraard weer traditioneel Japans gegeten in onze Japanse gewaden.

Traditioneel Japans eten

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie