Reisverslag China – Hoogtepunten rondreis China

Chinese muur

China is een wereldmacht en het land met het hoogste inwonersaantal ter wereld. Daarnaast krijgt het land de laatste jaren in een rap tempo steeds meer economische invloed. Dit was voor mij een reden om meer over dit land te willen weten en er naartoe op reis te gaan. In 2013 maakte ik via reisorganisatie Djoser een rondreis in het oosten van China. De reis startte in Shanghai, daarna gingen we naar Beijing, Xi’an en Yangshuo. De reis eindigde in Hong Kong.

Eerste keer alleen op reis

Dit was de eerste keer dat ik in mijn eentje mee ging met een groepsreis. Dus dat was best wel spannend. De eerste keer alleen reizen met het vliegtuig op de heenreis viel me heel erg mee. In het vliegtuig kwam ik direct al enkele reisgenoten tegen, wat heel fijn was. Wat ik ook spannend vond was of het wel zou klikken met de groep. Maar ook dat ging best goed. Er waren nog meer alleenreizenden, dus dan heb je eigenlijk altijd wel aansluiting.

Diversiteit rondreis China

Het leukste aan de reis vond ik de diversiteit. De drukte van de steden, de rust op het platteland in Yangshuo en zowel culturele activiteiten als fysieke, zoals de Chinese muur beklimmen of een fietstocht maken over de stadsmuur in Xi’an.

Hoogtepunten China

Absolute hoogtepunten tijdens de reis waren: het bezoek aan de tv-toren, Oriental Pearl Tower in Shanghai, de Chinese Muur en het Karstgebergte in Yangshuo. Daarnaast vond ik de fietstocht over de stadsmuur van Xi’an een leuke activiteit.

Oriental Pearl Tower, Shanghai

De Oriental Pearl Tower is een 468 meter hoge toren die een mooi uitzicht biedt over de stad. Op 263 meter hoogte is de Sightseeing floor. Dit is in de op een na bovenste bol die je ziet op de foto. De vloer waarover je loopt in deze bol is van glas. Het is een heel bijzondere ervaring om op zoń hoogte over een glazen vloer te lopen terwijl je de stad gewoon onder je ziet liggen.

Oriental Pearl Tower Shanghai

Chinese Muur, Beijing

De Chinese muur is natuurlijk één van de zeven wereldwonderen. Als je naar China gaat, moet je hier dus eigenlijk wel naar toe. We zijn naar het deel gegaan bij Juyongguan. Dit ligt op 55 kilometer van Beijing. Voordeel is dat het er fors minder druk is dan op het stuk bij Badaling, waar bijna alle toeristen vanuit Beijing naartoe gaan. Nadeel is dat er geen kabelbaan en er hele stukken zijn zonder trappen. Het is dus wel zwaarder om hier de muur te beklimmen, maar het is zeker de moeite waard. Ik vond het ook wel een soort voldoening geven om zo’n forse klim te maken.

Chinese muur

Kartsgebergte, Yangshuo

Het platteland in Yangshuo was een verademing na de drukte in de steden waar we daarvoor al waren geweest. We hebben hier een boottocht gemaakt over de Li River door het Karst gebergte. Daarnaast hebben we nog een flink stuk gefietst in de omgeving waarnaar we nog een klim hebben gemaakt naar de Moon Hill. Ik vond het een hele mooie en rustgevende omgeving. De foto die hiernaast heb ik uitvergroot op een canvas laten drukken en die hangt boven mijn bank in de woonkamer, zodat ik nog regelmatig terug denk aan deze mooie reis en dan vooral aan Yangshuo.

Karstgebergte Yangshuo

Fietstocht, stadsmuur Xi’an

De stadsmuur van Xi’an staat nog steeds volledig overeind. De rechthoekige muur is 14 kilometer lang en gemiddeld 12 meter breed. Daarmee is de muur ideaal om een fietstocht over te maken en je tegelijkertijd een mooi perspectief op de stad te bieden.

Fietstocht stadsmuur Xi'an

Natuurlijk valt er over elke stad afzonderlijk nog veel meer te vertellen. Hier zal ik latere blogposts nog op terugkomen. Ook over Hong Kong zal ik nog een apart artikel plaatsen op dit blog.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie