Tarifa, Spanje – Tips voor vakantie

Strand Tarifa

In 2007 maakte ik met een vriendin een treinreis door Spanje. De reis startte in Madrid, vervolgens gingen we naar Cordoba. Na Cordoba vervolgde we de reis naar Tarifa. Een klein plaatsje in het uiterste Zuiden van Spanje.

Tarifa, walhalla voor windsurfers

Strand TarifaWe hadden Tarifa opgenomen in onze rondreis, omdat we graag ook een paar dagen strand in onze vakantie wilden. Alleen staat in deze plaats heel veel wind langs het strand. Dit maakt het een ideale plek voor surfers, maar aan het strand liggen is er dus niet per sé prettig. Toch was het wel fijn om even in de zee te kunnen zwemmen.

Dolfijnen spotten in Tarifa

Dolfijnen Spotten, TarifaOmdat we drie dagen alleen maar aan het strand liggen ook wel wat veel vonden, hebben we natuurlijk ook nog andere activiteiten ondernomen. Het leukste vond ik de boottocht die we hebben gemaakt om dolfijnen te spotten. We hebben deze boottocht geboekt bij Aventura Marina. Deze organisatie gebruikt de tours om tegelijk ook gegevens en statistieken te verzamelen voor onderzoek naar walvisachtigen en hun leefomgeving. Zo is het niet alleen iets toeristisch, maar wordt het nuttige met het aangename gecombineerd.

We hebben tijdens de boottocht heel mooi dolfijnen kunnen spotten. Dit was meteen ook de eerste keer dat ik dolfijnen in het wild heb gezien. Vroeger was ik als kind helemaal gek van dolfijnen. Daarom was het extra leuk ze nu een keer in het echt te zien.

Eten in Tarifa: veel keuze uit internationale keukens

Voor het avondeten heb je in Tarifa keuze uit heel verschillende soorten keukens. Wat een fijne afwisseling is na alle tapas die we hadden gegeten tijdens de reis. We hebben bijvoorbeeld een keer pizza gegeten en pannenkoeken. De meeste restaurantjes zitten aan de boulevard richting het strand, maar het loont ook zeker om even verder te kijken. We hebben bijvoorbeeld heel lekkere crépes gegeten bij Créperie Santa Fé. Dit restaurantje zit in een heel klein steegje, vlakbij de boulevard.

Hostel Tarifa Meltin Pot

Hostel Tarifa Meltin PotWe verbleven in het Tarifa Meltin Pot Hostel. Een erg gezellig hostel waar we met 10 meiden een kamer deelden. Ook de badkamer was gedeeld en er is een gezamenlijke keuken. Vooral voor jongeren en studenten is dit een erg leuk hostel dat dichtbij het strand ligt.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie