Cordoba, tips en bezienswaardigheden

Mezquita Cordoba

In 2007 maakte ik met een vriendin een treinreis door Spanje. We startten in Madrid, waarover ik in een eerdere blogpost al schreef. Daarna reisde we door naar Cordoba, een stad in Andalusië, het Zuiden van Spanje.

Temperatuur in Cordoba

Cordoba staat bekend als de warmste stad van Europa en dat hebben we ook gemerkt. We moesten met onze backpacks nog een stuk lopen vanaf het station naar het hotel. Dat was geen pretje op een warme augustusdag met 40+ graden Celcius. Maar het hostel waar we verbleven maakte veel goed.

Hostel Azahar, Cordoba

Hostel Azahar, CordobaWe sliepen in Hostal Azahar. Een hostel met de kwaliteit van een hotel. We hadden een fijne tweepersoons kamer met een eigen badkamer. En het ontbijt was erg goed. Het hostel heeft een patio en ligt een beetje verscholen in een drukke hoofdstraat. Langs de muren hangen overal bloempotten met mooie bloemen. Echt een schilderachtige plek om te verblijven.

Bezienswaardigheden Cordoba: Mezquita en Alcázar de los reyes Cristianos

Mezquita CordobaHet hostel ligt tegenover het Mezquita, de grootste bezienswaardigheid van Cordoba. Het centrum met de Mezquita staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De Mezquita was origineel een moskee. Na de christelijke herovering, Reconquista, in 1236 is het Mezquita omgebouwd tot kathedraal. Het gebouw is bijzonder omdat zowel de traditionele kenmerken van de moskee als die van de kathedraal zijn terug te vinden in het bouwwerk.

Alcazar de Los Reyes Cristianos, CordobaVlakbij het Mezquita ligt het Alcázar de los reyes Cristianos. Een Alcázar is een soort middeleeuws palies. In de 13e en 14e eeuw na Christus stond op deze plek het paleis van de Christelijke koning en koningin van Castilië. Nu kun je er nog de overblijfselen bekijken. In de paleistuinen vind je ook ook vele visvijvers, fonteinen en mooie bomen en planten.

Juderia, Joodse wijk in Cordoba

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Cordoba is de Juderia (Joodse wijk). Deze Mezquita grenst ook aan deze wijk. In de jaren 200 na Christus had Cordoba één van de grootste Joodse gemeenschappen van Europa. Vandaar dat ook deze wijk is ontstaan. De kleine, smalle straatjes met witte huizen kenmerken deze buurt.

Na Cordoba vervolgden we onze treinreis nog Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje. Hierover lees je in een latere blogpost meer.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie