Citytrip Madrid – Tips en hoogtepunten

Rotonde madrid

In 2007 maakte ik samen met een vriendin een treinreis door Spanje. De eerste bestemming van deze reis was Madrid. In dit blog vertel ik je graag welke bezienswaardigheden ik heb bezocht in Madrid, waar ik heb gegeten en gelogeerd en wat ik ervan vond. Ga je binnenkort ook een keer naar Madrid dan heb je alvast wat leuke tips om te doen en weet je waar je in elk geval niet moet logeren, haha.

Hostal Americana, Madrid

Als studenten hadden we toen nog niet zoveel geld, dus we verbleven tijdens de reis steeds in hostels. In vrijwel alle steden waar we zijn geweest hadden we een prettig verblijf, maar niet in Madrid. Daar verbleven we in Hostal Americana. Nadat we bij het hostel hadden ingecheckt, werden we begeleid naar een ander gebouw. Dit lag een paar straten verder. Het was in het gebouw erg donker en de inrichting was nogal oud. We hadden een hele kleine kamer waar in eerste instantie een bed stond dat veel te klein was voor twee personen. We kregen toen we erover klaagden een extra stretcher op de kamer, maar het was allesbehalve comfortabel. Het was er zo vies dat ik er nauwelijks durfde douchen. Dit is echt het slechtste hostel waar ik ooit heb geslapen.

Musea in Madrid

Prado Museum MadridMaar genoeg geklaagd, er was gelukkig ook veel leuk aan ons verblijf in Madrid. Absoluut hoogtepunt qua bezienswaardigheden was voor mij het Prado museum. Het was het eerste grote internationale museum wat ik bezocht en zeer de moeite waard. Zowel als je op zoek bent naar Spaanse kunst als naar werken van grote kunstenaars uit andere Europese landen, is dit museum een echte aanrader.

Andere musea die we hebben bezocht zijn het Thyssen Museum en het Reina Sofia Museum. Het Thyssen museum bevat voornamelijk werken van kunstenaars uit Madrid zelf. Het Reina Sofia Museum is gespecialiseerd in moderne kunst. Ook deze musea zijn zeer de moeite waard als je meerdere dagen in Madrid verblijft.

Relaxen in het Retiro Park

Retiro Park MadridBen je op een mooie, zonnige dag in Madrid, dan raad ik je een bezoek aan het Retiro Park erg aan. Het is een heel mooi groot park waar je lekker kunt relaxen en ontsnappen aan de drukte van de stad. Ook kun je er varen in een bootje op de grote vijver in het park of gewoon picknicken op een van de velen grasvelden.

Het Retiro Park ligt heel centraal, vlakbij het Prado Museum. Je kunt je haast niet voorstellen dat je in het centrum van Madrid zo’n oase van rust kunt vinden.

Plaza Mayor, Madrid

Plaza Mayor, MadridNatuurlijk zijn we ook naar het centrum en het beroemde Plaza Mayor geweest. Als je de schoonheid van het plein wilt bewonderen, kun je het beste heel vroeg of heel laat op de dag gaan. Maar overdag is dit plein ook een leuke bezienswaardigheid met allerlei straatartiesten en je kunt er dan natuurlijk leuk mensen kijken..

Wie op zoek is naar een hapje of een drankje, doet er slim aan iets verder te kijken dan dit plein. Net zoals in de meeste steden, zijn de prijzen op de terrassen ietsje verder van de toeristen trekpleisters vandaan net wat lager.

Chocolateria San Gines

Een bekende lekkernij in Madrid is Chocolate con churros. Dit zijn een soort stengels van oliebollen deeg met een vrij dikke chocolademelk erbij om de stengels in te dopen. Erg lekker en een must voor de chocolade liefhebber. De beste plek voor dit gerecht is de Chocolateria San Gines. Deze zit vlakbij het Plaza Mayor, in een heel klein pittoresk straatje. Niet alleen is de locatie erg sfeervol, maar de chocolate is hier ook hemels, misschien wel de lekkerste van heel Madrid.

Tot zover mijn tips voor een citytrip Madrid. Ik hoop dat je er wat aan hebt en wens je heel veel plezier tijdens je reis op tripje. Wij zijn na ons bezoek aan Madrid met de trein doorgereisd naar Cordoba.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie