Cuba, mijn eerste verre reis, spannend en toch relaxt

Oude auto in Cuba

De afgelopen vier jaar heb ik elk jaar een verre reis gemaakt. Over deze reizen heb ik op dit blog nog niets geschreven, maar ik vind het wel heel leuk om hier te laten zien op welke plekken ik ben geweest en wat mijn herinneringen hieraan zijn. In dit blog start ik natuurlijk met de eerste verre reis. Bestemming: Cuba. Het land van salsa, rum en sigaren. Hier is mijn reislust pas echt opgebloeid en heb ik de smaak voor verre reizen te pakken gekregen.

Waarom Cuba?

De reis door Cuba was in eerste instantie een tweede keuze. Ik wilde heel graag naar Argentinië. Helaas ging de reis die ik had geboekt niet door, omdat er te weinig aanmeldingen voor waren. Toen ik dit nieuws kreeg, moest ik samen met mijn reisgenoot op zoek gegaan naar een alternatief. We kwamen uit bij de 21-daagse Cuba reis van Djoser.

Oude auto in CubaWat mij vooral trok in Cuba is dat ondanks dat het een communistisch land is, je niet meteen het idee hebt dat het er heel streng is. Ik was erg benieuwd naar hoe het nu echt was in dat land. En dit was een kans om het land nog te zien voordat de grenzen verder open zouden gaan.

Spannende eerste ervaring

Natuurlijk was het voor mij erg spannend om deze reis te gaan ondernemen, het was immers de eerste keer dat ik zo ver weg op vakantie ging. Al mijn eerdere vakanties zijn binnen Europa geweest.

Dat het erg fijn is om tijdens zo’n eerste verre reis een reisgenoot te hebben die wel al meer ervaring heeft met dit soort reizen, ontdekte ik al snel. Bij aankomst in Havana bleek namelijk dat mijn bagage niet was aangekomen. Ik zou niet geweten hebben wat je in zo’n geval moet doen, maar mijn reisgenoot wist dat er een loket is waar je een bagageclaim kan neerleggen als je bagage niet is aangekomen. Hiervoor heb je het bewijs nodig dat je krijgt op het moment dat je de bagage incheckt. Aan de hand van dit kaartje kon de mevrouw achter de balie achterhalen dat mijn bagage nog in Amsterdam was. Deze zou de volgende dag met vliegtuig meekomen naar Havana. Uiteindelijk had ik pas na twee dagen mijn bagage. Het is wel goed gekomen, maar dat is natuurlijk een pittige eerste reiservaring.

Relaxte reis

Strand Varadero CubaDe reis door Cuba heb ik over het algemeen als een heel relaxte reis ervaren. Het programma was niet heel druk, waardoor er veel ruimte was voor aan het zwembad liggen, naar het strand gaan, mojito’s drinken en natuurlijk salsa.

Ik merkte wel dat de reis voor mij toen eigenlijk iets te relaxt was. Ik wil altijd graag veel zien en ben het liefst een hele dag op pad. Een of twee dagen zwembad of strand vind ik nog wel leuk, maar het moet niet te veel worden. De reis leende zich er ook niet erg voor om buiten het programma zelf op pad te gaan, want de meeste tijd verbleven we op een soort bungalowparken in het binnenland.

Salsa

Salsa dansen Trinidad CubaToch heb ik ook wel veel lol gehad tijdens de reis. Er was ‘s avonds regelmatig tijd om even te dansen. Om de salsa kun je natuurlijk niet heen als je in Cuba bent. Nu ben ik niet megasoepel in de heupen, dus ik dans wel echt als een Hollander, maar dat maakt het plezier er niet minder om. Daarnaast heb ik sinds deze vakantie nog meer een goed een gevoel als ik salsamuziek hoor, bijvoorbeeld van de Buena Vista Social Club. En sinds deze reis heb ik stiekem ook een beetje nostalgische gevoelens bij de film Dirty Dancing 2, haha.

Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen met CubaDe meeste bijzondere ervaring tijdens deze reis is het zwemmen met dolfijnen. Als klein meisje vond ik dolfijnen altijd helemaal geweldig. Ik spaarde allerlei posters en beeldjes van dolfijnen en mijn ultieme kinderdroom was dan ook om een keertje te zwemmen met dolfijnen. Toen ik hoorde dat dit tijdens deze reis mogelijk was, heb ik natuurlijk meteen mijn kans gegrepen. Omdat ik destijds wel al wat van mijn kinderlijke onbevangenheid was verloren, vond ik het wel heel spannend. Het zijn natuurlijk best grote en sterke dieren en tijdens zwemmen heb ik mijn bril niet op, waardoor ik niet heel goed kan zien. Maar uiteindelijk was het echt heel erg leuk en een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie