Keukenneusje’s eetoverzicht – #21 -2021

Vegan kung pao chicken

Na een week van veel regen, schijnt eindelijk het zonnetje weer. We sloten deze eetweek dan ook af met een heerlijk zomers gerecht. Verder kwamen er ook deze week weer veel verschillende gerechten voorbij van curry tot pasta, pizza en burgers.

Japanse gefrituurde bloemkool en pizza

We begonnen deze eetweek op zaterdagavond met een Japans gerecht. Ik maakte karaage. Dat is eigenlijk een soort gefrituurde kip, maar ik gebruikte bloemkool. En dat was ook erg lekker. Verder aten we er Japanse curry bij.

Bloemkool karaache en vegan New York Pizza

Ik wilde deze week ook graag een keer pizza bestellen, omdat ik had gezien dat ze bij New York Pizza een vegan tuna melt pizza hadden. Dat wilde ik natuurlijk wel eens uitproberen. Ik vond de pizza erg lekker, er zat wel weinig ‘tonijn’ op, maar dat is niet zo erg, want de smaak is best sterk. Dus het is eigenlijk helemaal prima zo! O ja, je ziet op de foto waarschijnlijk dat ik een double tasty pizza had. De linkerhelft is vegan california veggie.

Sperziebonen, pasta en burgers

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een gerecht had gemaakt met vegan kerriesaus. Meestal maak ik die bij spruitjes of sperziebonen. Het werd maandagavond sperziebonen, met de kerriesaus erover dus. Verder aten we er falafel en rijst bij.

Sperziebonen met vegan kerriesaus

Dinsdagavond hadden we een weer een ratjetoegerecht, waarmee ik eigenlijk van alles op maak dat we nog in huis hebben. Ik maakte een pasta met courgette, oranje paprika, sojaroom, pesto en basilicum. Ik serveerde er ook nog wat rucola bovenop. Lekker veel groente dus.

Pasta met courgette en oranje paprika

En dat mocht ook wel , want het avondeten van woensdagavond was ‘lekker ongezond’. Ik maakte een vegan burger op een broodje met gegrilde gele paprika, sla en pittige cocktailsaus. En we aten er lekker veel curly fries bij.

Vegan burger met curly fries

Kung pao kip en falafelbowl

Kung pao kip, was toen ik een aantal jaar gelden in China was, absoluut mijn favoriete gerecht. Ik heb er al eens een vegan variant van gemaakt met portobello’s. Die maakte ik helemaal zelf. Deze keer maakte ik een snelle variant met vegan kipstukjes en kant-en-klare kung pao saus uit een potje. Zeker niet minder lekker!

Vegan kung pao chicken

Op vrijdag maakte ik een gerecht dat goed past bij de lekkere temperaturen van dit weekend. Ik maakte een couscousbowl met falafel, zoete aardappelfrietjes, spinazie, komkommer en avocado. Een lekker frisse en gezonde combinatie.

Falafelbowl

Al met al was het dus weer een gevarieerde eetweek. En dat wordt het volgende week ook weer. Ik heb in elk geval alweer allerlei lekkers bedacht. Daarvoor lees je natuurlijk volgende week meer!

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord