Keukenneusje’s eetoverzicht – #20 – 2021

BBQ 2021 - Week 20

Het was weer een eetweek waarin ik de meeste gerechten een beetje heb geïmproviseerd. We hadden verschillende soorten sla in huis, dus bijna elke dag zat er wel iets van salade of rauwkost bij het eten.

Salade, friet en pasta

Op zaterdagavond maakte ik een salade met romaine sla, radijs, komkommer en vegan feta. Voor erbij hadden we frietjes en groenteballetjes.

Salade met friet en notenballen

De sla die ik zondagavond in het eten verwerkte was rucola. Ik maakte namelijk volkoren macaroni met gegrilde aubergine en paprika met pesto en een bedje rucola erop. We aten er ook wat stokbrood bij.

Macaroni met gerilde groente en rucola

Wraps en tofu in zoet-zure saus

We aten op maandagavond ook nog een klein beetje friet. Ik had nl nog een paar frietjes in de vriezer. Die serveerde ik bij de falafelwraps die ik maakte. Natuurlijk zat er ook sla op. Ik deed er zowel romaine sla als rucola op, wat avocado, falafel en knoflooksaus. Een lekkere combinatie.

Falafelwrap met friet

Een keertje geen sla… Op dinsdagavond maakte ik gebakken tofu in zoetzure saus en rijst erbij. Ik deed nog een klein beetje komkommer als garnering erbij. Dit gerecht was erg lekker. Jordan schepte zelfs extra op, dus dat is een goed teken haha.

Zoet-zure tofu

Burgers en bbq

De sla was inmiddels allemaal op. Dus op woensdagavond stond er ook geen sla op het menu. Maar nog wel een beetje komkommer. Namelijk als garnering op een broodje vegaburger. Verder deed ik op het broodje nog wat gebakken ui en shirachamayonaise.

Vegaburger met shiracha-mayonaise

Donderdagavond konden we eindelijk barbecueën. Dit wilden we namelijk twee weken lang al een keertje doen. Het weer liet het nu een beetje toe. Het was niet warm, maar in elk geval droog. Voor op de bbq hadden maakte ik spiesjes met gele paprika en courgette. Verder aten we een vega bbq-pakketje van Jumbo, met spiesjes, worstjes en groenteschijf. Verder aten we er stokbrood met plantaardige kruiden crème en vegetarische salade van Jumbo bij.

BBQ 2021 - 1

Nog een keer wraps

We sloten deze eetweek vrijdagavond weer af met wraps (net als de afgelopen twee weken volgens mij). Deze keer deed ik op de wraps gegrilde vegetarische stukjes, rode kool, sla, avocado en komkommer. We hadden er ook tortillachips bij.

Rode kool wrap

De komende week heb ik ook weer lekker veel diverse gerechten op het menu staan. Daarover lees je natuurlijk meer in het eetoverzicht van volgende week.

Nog een fijne zondag.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord