Mijn recept voor kerriesaus (zonder melkproducten)

Bloemkool kerrie met sperziebonen

Kipkerrie was één van mijn favoriete gerechten toen ik nog vlees at. Ik kende het eigenlijk alleen van bij mijn oma. Zelf maakte ik het nooit en ik dacht altijd dat het veel werk was. Dat valt gelukkig reuze mee. Maar toen ik het voor het eerste zelf wilde gaan maken, moest ik ook meteen een lactosevrije variant maken, want mijn vriend kan niet tegen melkproducten. Inmiddels heb ik na allerlei dingen proberen alweer een tijdje een heel fijn recept voor mijn eigen kerriesaus. De kip vervang ik door bloemkool, maar de saus kan ook goed bij andere gerechten, zoals spruitjes. Ik ben echt heel blij met dit recept en deel het dus ook graag met jullie.

Ingrediënten voor Keukenneusje’s kerriesaus

Ik houd van lekker veel saus, dus de hoeveelheden die ik hier noem voor 2 personen, is misschien ook wel genoeg bij een gerecht voor 3 of 4 personen.

2 theelepels curry madras van Jonnie Boer
Een pakje Alpro rijst room (250 ml)
1 tuinkruiden bouillonblokje
1 eetlepel bloem

Spruitjes kerriesaus

Hoe maak je zelf lactosevrije kerriesaus?

Het recept is ook nog eens super gemakkelijk en snel klaar. Dus dat is mooi meegenomen.

Verhit eerst een klein beetje zonnebloemolie in een steelpannetje. Bak hierin kort de curry madras kruiden aan en voeg de bloem toe. Goed roeren!

Doe er nu de rijst room en het verkruimelde bouillonblokje bij. Opnieuw goed roeren! Ik doe dit altijd met een garde om klontjes te voorkomen. Laat de saus nu langzaam warm worden.

Zo simpel is het!

Wil je kipkerrie of bloemkoolkerrie maken, dan raad ik je aan om de saus gewoon in een wok te maken. Nadat je de kruiden hebt verhit voeg je de kip of bloemkool toe. Bak deze even aan. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten toe en laat je het geheel doorwarmen tot de kip of de bloemkool gaar is. Op deze manier neemt de kip of de bloemkool lekker de smaak van de kerrie op.

Bloemkool kerrie met sperziebonen

Variatietip! Eten er kinderen mee of houd je zelf gewoon van iets zoets, doe dan op het laatst nog wat stukjes ananas door de saus.

Eén antwoord op “Mijn recept voor kerriesaus (zonder melkproducten)”

  1. Vandaag het recept geprobeerd, Alpro kookroom gebruikt ipv de Rice room ( niet te vinden in de winkel) het was heerlijk! Ik heb ipv bloem 20 gr Havermeel gebruikt en 1 theelepel kruiden extra

    Groetjes Sandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.