Kung Pao Mushrooms – Vegetarische Kung Pao chicken

Kung Pao Mushrooms

Eén van mijn favoriete gerechten uit China is kung pao chicken. Nu kwam ik laatst in het kookboek ‘De echte Chinese keuken thuis’ van Fuchia Dunlop een vegetarische variant hierop tegen, namelijk kung pao mushrooms. Ik vond dit gerecht erg lekker en deel het graag op mijn blog, zodat ook als je geen vlees wilt eten je toch kunt genieten van een Kung Pao gerecht. Daarnaast was dit gerecht maken een mooie manier om eindelijk weer eens wat Sichuan pepers te gebruiken, waar ik nog een hele pot van heb staan.

Ingrediënten kung pao mushrooms

Ingrediënten vegetarische kung pao chicken

Voor 2 personen

300 gram portobello’s
Een mespuntje zout
1,5 eetelepel maizena
8-10 gedroogde sichuan pepers
3 teentjes knoflook
Gember (naar smaak)
5 lente-uitjes
2 eetlepels wokolie
1 theelepel ongemalen sichuan peper
75 gram geroosterde pinda’s

Voor de saus:
3 theelepels kristalsuiker
Een snufje zout
Een klein beetje maizena
1 theelepel sojasaus
3 theelepels rijstazijn

Tip! Serveer dit gerecht met witte rijst. Erg lekker! En de witte rijst helpt met afblussen, want dit gerecht is best pittig.

Gemarineerde paddenstoelen

Bereiding Kung Pao Mushrooms

Breng in een pan ongeveer 2 liter water aan de kook. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd zin blokjes van 2 centimeter. Blancheer de blokjes 1 minuut in het kokende water.

Giet de stukjes portobello af en koel ze af onder de koude kraan. Schud de paddenstoelen droog en meng ze vervolgens in een kommetje met een beetje zout en anderhalve eetlepel maizena.

Snijd vervolgens de Sichuan pepers doormidden en verwijder de zaadjes zo goed mogelijk. Pel de knoflook, schil de gember en snijd beide in plakjes. Snijd van de lenteuitjes het witte gedeelte in stukken van 1 centimer.

Doe hierna alle ingedrediënten voor de saus in een kom en meng het goed door.

Kung pao paddenstoelen mix

Verhit de wokolie in een wok en bak hierin de paddenstoelen ongeveer 1 minuut. Schep de portobello’s uit de wok en zet de wok opnieuw op het vuur.

Bak vervolgens de pepers en de ongemalen sichuan peper in de olie totdat de pepers een donkere kleur krijgen. Voeg nu de gember, knoflook en lente-ui toe en roerbak dit even mee. Doe nu de paddenstoelen er weer bij en roer het goed door.

Roer de saus nog even door en voeg deze toe in de wok. Blijf goed doorroeren. Tot slot roer je nog even de pinda’s door het gerecht. Direct serveren!

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie