Keukenneusje’s eetoverzicht – #35 – 2021

Bloemkoolsteaks met salade

Het was weer een diverse eetweek. Qua soorten en type keuken kwamen er veel verschillende gerechten voorbij. Maar ook varieerde het heel erg qua (on)gezondheid van de avondmenu’s.

Tortillabowl en kapsalon

We begonnen deze eetweek op zaterdagavond met een Mexicaanse tortillabowl. Dit recept is geïnspireerd op mijn favoriete bowl bij restaurant Chidoz in Eindhoven. Ik maakte de bowl met, natuurlijk tortillachips en verder met zwarte rijst, zoete aardappel, chilibonen en paprikareepjes. Verder had ik er toppings op van guacemole en knoflook-basilicum-mayonaise.

Mexicaanse tortillabowl

Op zondagavond maakte ik weer een van-alle-doorelkaar-bowl. Deze keer maakte ik een kapsolonbowl met Franse frietjes, daarop vegan shoarma van Albert Heijn, rode ui, ijsbergsla, komkommer en knoflooksaus.

Vegan kapsalon

Pizza en frietjes

Het gerecht van maandagavond improviseerde ik weer een beetje door elkaar. Ik had kant-en-klare pizzabodems van Albert Heijnen en die belegde ik met courgette, aubergine, olijven, rode ui, basilicum, pesto en zongedroogde tomaatjes. Het was de eerste keer dat ik aubergine op een pizza at, maar dat is dus echt heel lekker.

Pizza - groente - 09-2021

Op dinsdagavond zondigden we weer een beetje en haalden we frietjes bij de friettent in het dorp.

Couscous, bloemkoolsteaks en shoarma

De frietjes van dinsdag compenseerde ik de dagen erna met wat meer gezonde gerechten. Op woensdagavond aten we couscous met ras-el-hanout, rozijnen en gedroogde abrikozen. Verder ik er nog koriander, komkommer en avocado door. En we aten er falafel bij.

Couscous met falafel en salade

Het gerecht van donderdagavond bestond echt uit alleen maar groente. Ik maakte bloemkoolsteaks met al andalus kruiden uit de oven. Voor erbij maakte ik een salade met veldsla, komkommer, radijs, koriander en radijskiemen. Erg lekker en gezond.

Bloemkoolsteaks met salade

Dat was maar goed ook, want het avondeten van vrijdagavond was weer een stuk minder gezond. Toen aten we shoarma van tempeh met frietjes en pitabroodjes. Als toetje hadden we nog tiramisutaart. Het recept voor die taart lees je binnenkort op Keukenneusje.nl.

Tiramisutaart

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.