Japanse curry met rijst

Japanse curry met rijst

Japanse curry - Golden CurryIk ben dol op Indiase curry’s. Dus toen ik zag dat ze in Japan ook een eigen curry-variant hebben, wilde ik die zeker proberen. Karé, zoals de Japanse curry ook wel genoemd wordt, is wel heel iets anders dan Indiase curry. Ik vind het wel een lekker gerecht maar, het kan voor mij niet tippen aan de Indiase varianten.

Curry met rijst is een populair gerecht in Japan. Soms wordt het ook geserveerd met Udon noedels, maar met rijst komt het vaakst voor. De ingrediënten kunnen per curry verschillen. Er zijn curry’s met rundvlees, kip en varkensvlees. Ook de groentes die gebruikt worden kunnen verschillen. Een ingrediënt staat echter wel vast, de Japanse currysaus.

Japanse curry kopen

Japanse curry maak je met een kant-en-klare currysaus die je kunt kopen bij de toko. De Japanse currysaus zit meestal in een rechthoekige verpakking die is opgedeeld in handige 1-persoons blokjes currysaus. Zo meet je gemakkelijk de porties af. Ik heb de milde variant van het merk Golden Curry gebruikt. Maar achteraf had de pittige versie ook prima gekund. De milde versie vond ik namelijk een beetje aan de flauwe kant.

Ingrediënten Japanse curry

250 gram vlees (ik heb rundvlees gebruikt)
Een halve gele paprika
Een halve rode paprika
Een ui
Een halve winterpeen
Currysaus (2 porties)
200 ml water

 

Hoe maak je Japanse curry? – Bereiding

Ingrediënten Japanse CurrySnijd de ui en het vlees in kleine stukjes. Verhit in een hapjespan wat olie en boter en bak hierin het vlees en de ui ongeveer 3 minuten.

Ondertussen kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de paprika’s en de wortel in stukjes en voeg deze toe in de hapjespan. Bak dit nog ongeveer 2-3 minuten mee.

Japanse Curry makenVoeg daarna het water toe. Draai het vuur laag en laat het geheel met een deksel op de pan 10 minuten sudderen.

Na de 10 minuten voeg je de currysaus. Meestal zit de currysaus verpakt in blokjes, die je eerst nog klein moet maken voor je ze toevoegt. Blijf het geheel doorroeren tot de blokjes currysaus zijn opgelost.
Serveer de Japanse curry met de rijst.

Japanse curry met rijst

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie