Japanse curry met rijst

Japanse curry met rijst

Ik ben dol op Indiase curry’s. Dus toen ik zag dat ze in Japan ook een eigen curry-variant hebben, wilde ik die zeker proberen. Karé, zoals de Japanse curry ook wel genoemd wordt, is wel heel iets anders dan Indiase curry. Het kan voor mij ook zeker niet tippen aan Indiase curry’s, maar Japanse curry is ook echt heel lekker. Dus zeker de moeite waard om het ook eens zelf te maken.

Curry met rijst is een populair gerecht in Japan. Soms wordt het ook geserveerd met Udon noedels, maar met rijst komt het vaakst voor. De ingrediënten kunnen per curry verschillen. Er zijn curry’s met rundvlees, kip en varkensvlees. Maar ik koos natuurlijk voor een vegetarische curry met alleen groentes. Een ingrediënt staat echter wel vast, de Japanse currysaus.

Japanse curry kopen

Japanse curry maak je met een kant-en-klare currysaus die je kunt kopen bij de toko. De Japanse currysaus zit meestal in een rechthoekige verpakking die is opgedeeld in handige 1-persoons blokjes currysaus. Zo meet je gemakkelijk de porties af. Ik heb tot nu toe de milde en de medium hot variant van het merk Golden Curry gebruikt. De milde versie vond ik een beetje flauw. De medium hot was echt perfect!

Japanse curry - Golden CurryJapanse currysaus blokjes

 

Maar ik ging je natuurlijk vertellen hoe je zelf Japanse curry kunt maken, dus hierbij het recept.

Ingrediënten Japanse curry

  • 250 gram champignons
  • 200 gram kruimige aardappels
  • Een ui
  • Een halve winterpeen
  • Currysaus (2 porties)
  • 200 ml water

Hoe maak je Japanse curry? – Bereiding

Schil de aardappel en snijd deze in hapklare stukken. Kook de aardappelen vervolgens 10 minuten in een pan met kokend water.

Snijd ondertussen de ui fijn, de wortel in blokjes en champignons in plakjes. En kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de aardappels af.

Vegetarische Japanse Curry maken

Verhit in een hapjespan twee eetlepels zonnebloem en bak hierin de aardappelen 5 minuutjes. Voeg na 3 minuten de ui toe aan het einde de champignons en wortels. Bak alles nog 2 minuten.

Voeg daarna het water toe. Draai het vuur laag en laat het geheel 10 minuten sudderen.

Na de 10 minuten voeg je de currysaus toe. Meestal zit de currysaus verpakt in blokjes, die je eerst nog klein moet maken voor je ze toevoegt. Blijf het geheel doorroeren tot de blokjes currysaus zijn opgelost.

Serveer de curry met de rijst.

Japanse curry medium hot

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie