Vegetarisch lunchen – Mijn favorieten

Als je geen vlees eet, is het voor anderen soms best lastig om te bedenken wat je dan wel eet. Vlees is namelijk zo vanzelfsprekend dat je zonder erbij stil staan het in zoveel gerechten gebruikt en vaker eet dan je denkt. Daarom is het zelfs voor de carnivoren die zeggen, maar ik eet ook niet zo vaak vlees hoor, lastig als je ze vraagt wat voor een dingen ze dan zouden maken zonder vlees te gebruiken. Om wie geïnteresseerd is in wat een vegetariër dan wel eet of gewoon inspiratie om zelf vaker zonder vlees te eten, schrijf ik af en toe een artikel over wat ik dan wel eet. Eerder schreef ik al een artikel over vegetarisch broodbeleg. Deze keer gaan we het hebben over vegetarisch lunchen. En ja, dat gaat verder dan alleen brood(jes) met vegetarisch beleg.

Mijn favorieten voor een vegetarische lunch

Club sandwich

Om te beginnen blijven we nog wel even bij brood. Een tijdje geleden maakte ik voor het eerst een vegetarische club sandwich en alhoewel ik het beleg gewoon bij elkaar had geïmproviseerd was het echt hij erg lekker. Lees hier het recept voor deze vegetarische club sandwich met avocado, hummus, paprika en pesto. Dit is echt wel mijn favoriet en heel gemakkelijk te maken.

Vegetarische clubsandwich

Salades

Een paar jaar geleden ben ik begonnen om minder brood te eten. Doordeweeks maak ik daarom vaak salades als lunch. Meestal wel met iets van pasta, couscous of quinoa erdoor als vulling, maar verder doe ik er eigenlijk altijd gewoon door wat ik in huis heb aan groente. Dit is super handig, omdat wij met zijn tweeën soms groente over hebben van het avond eten. Je gebruikt nu eenmaal meestal niet een hele paksoi, Chinese kool of stronk bleekselderij met zijn tweeën. Allemaal prima ingrediënten om te verwerken in een salade. Verder heb ik altijd wel tomaten, komkommer en paprika in huis.

Tosti’s

Ik houd heel erg van tosti’s. Het liefst gewoon met kaas en pesto. Omdat Jordan geen melkproducten kan eten, maak ik regelmatig tosti’s zonder kaas. Mijn favoriete is met gegrilde paprika en tomaat en pesto (die kun je ook zonder kaas krijgen). Je kunt er eventueel ook avocado op doen. Ik wil binnenkort ook een tosti met gegrilde champignons en kruiden gaan proberen. Dat lijkt me ook lekker.

Noedelsoep

Zoals jullie inmiddels wel weten, houden wij erg van ramen. Deze Japanse noedelsoep maak ik regelmatig als avond eten. Maar ook als lunchgerecht is een noedelsoep erg lekker. Zo maakte ik laatst een Thaise noedelsoep met mihoen, rode curry, shi-takes en babymais als lunch. Dit vonden we allebei erg lekker en gaat dus zeker vaker terugkomen op het lunch menu.

Thaise noedelsoep

Vega hotdogs

Ook dit is natuurlijk meer een lunchgerecht voor in het weekend. Vegetarische hotdogs zijn, sinds ik ze begin dit jaar voor het eerst maakte bij ons ook favoriet. Ik maak ze het liefst met de vegetartische bratwurst van De Vegetarische Slager en dan op een broodje met zuurkool, augurk, gebakken uitjes, mosterd en ketchup. Het recept voor mijn vegetarische hotdogs deelde ik al eerder op dit blog.

Vega hotdog

Natuurlijk zijn er nog veel meer lekkere vegetarische lunchgerechten te bedenken. Als je mijn blog in de tag ‘Week van Keukenneusje‘ leest, kom je zeker al het lekkers dat ik dit jaar nog ontdek tegen op dit blog.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie