Vegetarische hotdogs maken

Vega hotdog

Een tijdje geleden las ik dat de Pathé bioscoop in Rotterdam naast de gewone hotdogs ook een vega variant serveert in samenwerking met De Vegetarische Slager. En toen dacht ik dat lijkt me best lekker en die vegetarische hotdogs kan natuurlijk best zelf maken. Dus afgelopen nieuwjaarsdag maakte ik vegetarische hotdogs als lunch. Ik heb hiervoor de Bratwurst van de Vegetarische Slager gebruikt. Voor de overige ingrediënten heb ik een beetje geïmproviseerd en ik moet zeggen: het resultaat was erg geslaagd. De combinatie van de zure ingrediënten, de zoet curry en de Bratwurst is echt heel lekker. En dat terwijl ik toen ik nog vlees at eigenlijk helemaal niet zo van hotdogs hield haha. Maar met deze vegetarische hotdogs ben ik helemaal om.

Ingrediënten voor vegetarische hotdogs

Voor 2 hotdogs heb je nodig:

  • Broodjes (natuurlijk eigenlijk hotdogs broodjes, maar ik heb gewoon witte puntjes gebruikt)
  • Een pakje Bratwurst van De Vegetarische Slager (met 2 worsten)
  • Wat voorgekookte, koude zuurkool
  • Augurk
  • Gebakken uitjes
  • Franse mosterd
  • Curry

Zelf vegetarische hotdogs maken – Bereiding

Eigenlijk is het heel gemakkelijk. Eerst bak je de Bratwursten. Ik heb dat op een elektrische gril gedaan, maar in een koekenpan kan natuurlijk ook. Ondertussen snijd je de augurken in kleine stukjes.

Als de worsten gaar zijn, snijd je de broodjes over de bovenkant open. Doe er eerst wat zuurkool in. Leg daarna de Bratwurst erop. Doe nu naar smaak mosterd en curry erop en als topping strooi je er nog wat gebakken uitjes en augurk over.

Vega hotdog

En klaar is je vegetarische hotdog.

Smullen maar!

Geef een reactie