Weekoverzicht #2

Weekoverzicht 2

Na de drukke weken van de afgelopen tijd, eindelijk weer eens wat meer normale week. Of nou ja normaal, ik heb niet heel vaak zelf gekookt, omdat we een paar keer voor afhalen zijn gegaan en één keer uit eten zijn geweest. Dus zo een gewone week was het eigenlijk ook niet.

Vakantie geboekt!

Het weekend begon gelukkig wel rustig. Mooi wat tijd gehad om het een en ander uit te zoeken en te regelen. Zo hebben we bijvoorbeeld een vakantie geboekt naar Taiwan voor later dit jaar. Heb er nu al super veel zin in! Natuurlijk in het reizen en nieuwe dingen zien en ontdekken, maar zeker ook in het Taiwanese eten. We hebben al heel veel filmpjes op YouTube bekeken over night markets in Taipei, dus daar zal het zeker heel veel streetfood worden wat we eten.

Zoektocht naar lekkere vegetarische spekjes

Verder heb ik dit weekend nieuwe stappen gezet in mijn zoektocht naar een goede vegetarische vervanger voor spekjes in zuurkool en andere stampotten. Dat is namelijk het enige dat ik echt mis sinds we geen vlees meer eten. Dus zeker nu het weer stamppot-seizoen is, moet daar toch echt een vervanger voor komen. Omdat voor vegetarische shoarma, tempeh een succesvolle vervanger bleek, besloot ik hier ook eens spekjes van te maken. Hiervoor heb ik kleine blokjes gesneden en gemarineerd met gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, een beetje witte peper en zout. De kunst is om de spekjes vervolgens hard genoeg te bakken. Ze zijn nog niet zo krokant geworden als ik wilde, maar qua smaak was het echt een succes.

Zuurkool stamp met vega spekjes

Afgelopen dinsdag at ik zuurkoolstamp met deze spekjes en een vegetarische jus gemaakt met uien en sojasaus. De jus was nog een beetje te zoet naar mijn smaak. Maar het geheel was echt heel lekker. O ja, Jordan houdt niet van stamppot, dus die had erwtensoep die avond.

Twee keer sushi

Op maandagavond hadden we een nieuwjaarsborrel op het werk. Daarna hebben we sushi gehaald bij de Albert Heijn XL. En woensdagavond aten we weer sushi. Dit keer bij Sakana in Eindhoven. Altijd prima natuurlijk.

Sushi 2018 - Wk 2

Verder aten we op donderdagavond frietjes, omdat de boodschappen pas vrijdag bezorgd zouden worden. Normaal laat ik ze meestal op donderdag bezorgen, omdat ik dan toch thuiswerk. Maar deze week kwam het niet zo goed uit, om op donderdag thuis te werken. Dus toen hebben we boodschappen vrijdag laten bezorgen, want Jordan was die dag thuis.

Ramen 2.0

Gelukkig heb ik vrijdagavond wel weer zelf gekookt. Toen stond er ramen op het menu. Dit keer met andere noedels en andere miso dan anders. Een paar weken geleden zijn we naar de toko geweest. Hier hebben we een flinke bak witte en rode miso gehaald en grote verpakking met ramen noedels. Aangezien we dit gerecht zo vaak eten, is het veel goedkoper dan de spullen die ik steeds bij de Albert Heijn bestelden en het is minstens zo lekker. De miso uit de toko is zelfs echt veel beter en sterker van smaak. Dus dat is echt een aanrader.

Dit was het weer voor de afgelopen week. De komende week sta ik gelukkig echt weer veel zelf in de keuken en er staan een paar bijzondere gerechten op het programma waar ik echt veel zin in heb om ze te maken. Maar daarover volgende week dus meer.

Geef een reactie