Weekoverzicht #1

Dagje Amsterdam

Allereerst allemaal nog de beste wensen voor 2018! En welkom bij mijn eerste weekoverzicht nieuwe stijl. Vorig jaar behandelde ik in de tag ‘Wat staat er op tafel’ elke week wat ik elke avond had gegeten. Dit jaar wil ik het iets anders gaan doen. Ik beschrijf aan de hand van foto’s een aantal ‘eet-hoogtepunten’ van de week. Bijvoorbeeld leuke nieuwe restaurants die ik heb ontdekt, bijzondere gerechten of nieuwe producten en kooktechnieken. Veel leesplezier en ik ben benieuwd wat jullie van dit overzicht vinden ten opzichte van die van vorig jaar. Alle suggesties zijn natuurlijk welkom.

Dagje Amsterdam

We begonnen deze week met een dagje Amsterdam. Gewoon veel shoppen en lekker eten. Dat was het plan voor die dag en dat is ook zeker geslaagd. We zijn met de trein naar Amsterdam Centraal gegaan en van daaruit hebben we de stad doorgelopen. We hebben verschillende winkels bekeken, zoals de DC Store. Hier heeft Jordan (ja, ik noem mijn vriend voortaan bij naam op dit blog) skihandschoenen heeft gekocht. We zijn ook bij boekhandel Scheltema geweest waar ik me heb staan vergapen aan de uitgebreide kookboekenselectie. Ik werd daar echt heel hebberig van haha en heb in elk geval weer heel veel dingen voor op het verlanglijstje. Uiteindelijk heb ik alleen het boek ‘Veggiestan’ gekocht met Oosterse vegetarische gerechten.

In Amsterdam zijn heel veel ramen restaurants te vinden en dus wilde ik heel graag deze Japanse noedelsoep eten als lunch. We zijn naar Ramen-ya gegaan. Hier hebben ze een vegetarische ramen dus zonder vlees of vis erin en gemaakt met een vegetarische bouillon van sojasaus. Het was echt heel erg lekker. Sinds Japan hebben ik geen ramen meer gegeten die zo dicht bij de echte Japanse smaken kwam. Echt een aanrader dus.

Dagje Amsterdam

Verder hebben we op de Kalverstraat nog stroopwafels gegeten bij Van Wonderen. Hier hebben ze stroopwafels met verschillende soorten toppings. Jordan had karamel en zeezout en ik had speculaas erop. Allebei erg lekker, maar omdat ze vers worden gemaakt en dus nog helemaal zacht zijn is het wel lastig om het netjes te eten. Plakhandjes gegarandeerd, zullen we maar zeggen.

We zijn ook nog in de hageslagwinkel Hagelswag geweest. We gingen hierheen voor mij, maar toen we er waren ontdekten we dat alle hagelslag van dit merk zonder melk is. Dus Jordan kon het ook eten. Hij heeft dan ook de smaak uitgekozen waar we uiteindelijk een fles van hebben gekocht en dat was: appel met karamel.

Burgers restaurant Ons Eindhoven

Op de terugweg naar huis zijn we ‘s-avonds in Eindhoven gaan eten bij restaurant Ons. Ze hebben hier verschillende soorten vegetarische burgers, waaronder de Dutch Weed Burger. Deze zeewierburger stond al een tijdje op mijn verlanglijstjes, dus die heb ik daar ook besteld. Jordan had de seitan burger. Ze waren allebei erg lekker. En de frietjes die erbij zaten krijg je met vegan mayonaise. Helemaal top dus!

Oudjaarsdag

Op oudjaarsdag zijn we gewoon met zijn twee├źn thuis gebleven. Gewoon lekker op de bank hangen. We hebben de oudejaarsconference gekeken en ‘s-avonds verschillende hapjes gegeten. We begonnen met een garnalencocktail. Daarna hadden we takoyaki balletjes die we bij de toko hadden gekocht. En groente loempiaatjes van Albert Heijn. Als ‘toetje’ hadden we lactosevrij vanilleijs met chocoladesaus en wafeltjes. Het vanille ijs van Swedisch Glace is trouwens echt een aanrader. Het is lekker romig ondanks dat er geen melk is.

Oudjaarsdag

Vegetarische hotdog

Het idee om een vegetarische hotdog te maken stond ook al een paar weken op mijn lijstje. Op nieuwjaarsdag kwam het er dan eindelijk van. Ik heb hiervoor de bratwurst van de Vegetarische Slager gebruikt. Gewoon op een wit puntje met zuurkool, augurk en gebakken uitjes. En natuurlijk mosterd en curry. Het was echt heel lekker.

Vega hotdog

Wintergroente uit de Airfryer

Op nieuwjaarsdag ben ik ook begonnen aan een lijst met gerechten die ik dit jaar allemaal wil maken voor Keukenneusje.nl. Bij het doornemen van al mijn kookboeken kwam ik ook een gerecht tegen met wintergroenten uit de Airfryer. Dit is een erg gemakkelijk en snel gerecht dus die heb ik meteen later in de week uitgeprobeerd. Ik had pompoen, pastinaak, wortel en ui in de groenteschotel gedaan en erbij had ik Indische balletjes van Garden Gourmet. Zoals je ziet op de foto had het alleen iets korter in de Airfryer gemogen. De uien waren behoorlijk aangebrand. Maar verder was het erg lekker. Dus dit gerecht is zeker voor herhaling vatbaar, met een kortere baktijd natuurlijk haha.

Wintergroente Airfryer

Geef een reactie