Weekoverzicht #11

Eten overzicht wk 11

Van de wintersportvakantie weer terug naar huis. Dit weekoverzicht begint zaterdag nog in Oostenrijk met heerlijk avondeten in het hotel. Op zondagavond waren we weer terug in Nederland. De rest van de week bevat voornamelijk simpele gerechten, maar wel met veel groente. Want op dat gebied hadden we wel wat in te halen na de vakantie haha.

Laatste avondmaal in Oostenrijk

Maar eerst dus nog even het laatste avondeten, of wacht… ik ga toch nog eerst even terug naar het middageten. Dat was namelijk ook heel bijzonder en lekker. Ik had voor lunch namelijk spinazieknödels. Ik heb die natuurlijk al eerder een keer zelf gemaakt, maar dit was de eerste keer dat ik ze in Ehrwald ook ergens op de kaart zag staan. Dit wilde ik dus zeker proberen. En ze waren best prima, maar het botersausje dat erbij zat was wel echt nodig. De knödels waren van zichzelf namelijk een beetje droog.

Spinazie knodels Ehrwald

‘s-avonds in het hotel hadden we ook een speciaal voorgerecht, namelijk krautkrapfen. Het ziet eruit als een deegrolletjes (denk aan kaneelrollen of borrelbroodjes) met zuurkool erin. Het was echt heel erg lekker. En ik heb al een recept gevonden, dus ik ga ze binnenkort zeker een keer zelf maken voor dit blog. Het hoofdgerecht was zalm in bladerdeeg. Het toetje heb ik overgeslagen,gezien de flinke lunch van die middag.

Avondeten ehrwald 2018 dag 7

Weer terug thuis – Veel groente eten

Na een lange autorit kwamen we zondagavond rond 17 uur thuis. We hebben die avond frietjes gehaald bij de ‘Frietchinees’ in Gerwen.

Frietje satësaus

Omdat we maandag nog een dagje vrij hadden, zijn we die ochtend even boodschappen gaan doen voor de rest van de week. We wilden graag veel groente, want daar hebben de tijdens de vakantie eigenlijk toch wat minder van gaan gegeten dan normaal. Dus we hadden even wat in te halen.

Op maandagavond aten we ongestampte hutspot met krieltjes. Ik had dit gerecht in de Allerhande van vorige maand zien staan en het leek me een goed idee om dit te maken. Jordan houdt namelijk niet van stampotten, omdat hij gekookte aardappelen gewoon niet lekker vind. Deze variant vond hij gelukkig wel erg lekker. Dus die komt misschien nog wel vaker terug, eventueel met andere stamppot varianten.

Ongestampte hutspot en paste

Dinsdagavond maakte ik zelf een pasta met Italiaanse wokgroente, olijven en zongedroogde tomaten. Simpel en altijd lekker. Dit geldt ook voor het gerecht van de volgende dag. Toen aten we rijst met wokgroente, champignons en falafel. Ik heb er zelf een woksausje bij gemaakt van sojasaus, ketjap, gembersiroop en sesamolie. Ook dit was echt lekker.

Wokgroente falafel en winterratatouille

Winter ratatouille

Toen we boodschappen deden bij de Jumbo in Nuenen, viel mij oog op een groentepakket voor winter ratatouille. Dit hadden we dus ook meegenomen en hebben we donderdag gegeten. Het is eigenlijk een groenteschotel uit de oven met zoete aardappel, verschillende kleuren wortels, paprika en ui. Er zat ook een tomatensausje bij en het gerecht wordt geserveerd met rijst. Het was echt lekker. Ondanks dat ik er maar voor één persoon rijst bij had gemaakt, hadden we toch nog flink wat groente over. Die heb ik vrijdag op het werk gegeten als lunch.

Op vrijdag koos ik ook weer  voor een simpel gerecht. Ik had zin om weer eens andijvie te eten, maar dan niet in een stamppot. Ik heb de andijvie gewokt in een gembersaus, met knoflook, cashew noten en rode paprika en dit gemengd met noedels. Het was verrassend lekker.

Andijvie met gembersaus

In het weekend ben ik wel weer begonnen met wat uitgebreidere gerechten. Ik heb gisteren al meteen een gerecht gemaakt met een Oostenrijks tintje, dat ik binnenkort met jullie deel op dit blog. En natuurlijk lees je er al wat meer over in het weekoverzicht van komende week.

 

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie