Vegetarisch broodbeleg – Wat eet je dan wel op je brood?

Vegetarisch broodbeleg

Als je geen vlees en geen kaas eet, wat voor een beleg smeer je dan wel op je brood? Omdat we allebei geen kaas op brood eten en we ook niet altijd vlees of zoetigheid wilden eten, was ik al een paar jaar aardig bekend met vegetarische broodbeleg. Maar dit is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Dit merkte ik weer eens toen ik laatste van een collega die ontbijt moest inkopen voor een bedrijfsuitje bij me kwam met de opmerking dat hij het echt heel lastig vond wat hij voor ons moest kopen. Het leek me daarom ook een interessant onderwerp voor een blog artikel. Wat ontbijt je als vegetariër en wat eet je op je brood?

Vegetarisch ontbijt – Wat eten wij?

Doordeweeks ontbijten wij eigenlijk altijd met ontbijtgranen en sojamelk. Sinds kort gebruiken we hiervoor de ongezoete sojamelk van Alpro. De ontbijtgranen eten we meestal van het merk Dorset of Zonnatura. Op zaterdag ontbijten we meestal met havermout met wat fruit erdoor. Banaan is hierbij onze favoriet. Op zondag hebben we vaak croissantjes of een broodje met roerei.

Huh? Maar deze blogpost ging toch over vegetarisch broodbeleg?

Ja, dat klopt. In het weekend eten wij als lunch wel vaak broodjes en dus ook vegetarisch of vegan broodbeleg. Het broodbeleg dat wij het meest eten is hummus of tapenades. Maar sinds we echt helemaal geen vlees meer eten hebben we ook een paar nieuwe dingen ontdekt. Namelijk:

  • Vegetarische paté
  • Vegetarische filet american
  • Groentespreads van Zonnatura

Vegan broodbeleg – Hummus

Ik zal eerst even beginnen met de hummus. Onze favorieten waren eerste de pikante hummus en de hummus met zongedroogde tomaat van Albert Heijn. Sinds ze hiervan het recept hebben veranderd, vinden we ze echter een stuk minder lekker.

Mijn nieuwe favorieten zijn die met koriander en limoen en die met tomaat en basilicum van het merk Maza.

Hoemoes tomaat basilicum

Vegetarische filet americain

Een tijdje geleden probeerden we de vegetarische filet americain van de Vegetarische Slager. Hier zijn we allebei heel enthousiast over. Natuurlijk moet je niet verwachten dat het hetzelfde smaakte als echte filet americain, maar qua structuur lijkt het er heel erg op. En de smaak is gewoon erg lekker.

Filet Americain Vegetarische Slager

Afgelopen weekend hebben we ook de vegetarische filet americain van Tivall uitgeprobeerd. Deze vond ik  best ok, maar wel minder lekker dan die van De Vegetarische Slager.

Vegetarisch filet americain

Vegetarische paté

Er bestaan diverse soorten vegetarische paté. Tot nu toe hebben we alleen nog meer de vegapaté van Garden Gourmet uitgeprobeerd. Ik vond deze erg lekker. Misschien zelfs wel lekkerder dan paté gemaakt van vlees.

Groentespreads van zonnatura

Eén van de eerste dingen die ik uit probeerde als vegetarisch broodbeleg nadat we besloten hadden geen vlees meer te eten, waren de groentespreads van zonnatura. We hadden de paprika spread en de spicy tomaten spread gekocht. Ik vind deze spreads erg lekker. Niet alleen als gewoon broodbeleg of op een toastje, maar ook bijvoorbeeld op een tosti of panini met gegrilde groente smaakt het erg goed.

Paprikaspread zonnatura

Hopelijk vonden jullie het interessant om te lezen welke vegetarische en vegan vormen van broodbeleg ik allemaal eten. Ook als je trouwens wel vlees eet, raad je al deze dingen zeker aan om een keertje uit te proberen. Het is namelijk allemaal verrassend lekker en dus ook een goede afwisseling voor een boterham met vlees en toch iets hartigs als beleg. Heb je zelf nog tips voor vega broodbeleg? Laat ze dan vooral horen. Ik ben namelijk erg benieuwd of er nog meer dingen zijn die ik eens uit moet proberen.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.